Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

“Настукай на ближнього і зароби”, – нова акція від української поліції

В Україні перехожі і водії, які чемно поводяться на дорозі, можуть заробляти на злісних порушниках правил дорожнього руху.

Про це на пресконференції заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Так, за словами Геращенка, МВС разом з народними депутатами розробляє законопроєкт, який дозволить водіям стати добровільними помічниками поліцейських.

Існує програмне забезпечення, яке дозволяє використовувати смартфон як відеореєстратор.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водію треба буде поставити телефон під лобове скло авто та фіксувати ситуацію на дорозі. За повідомлення про порушників буде отримати відсоток від штрафу.

Якщо водій побачить, що хтось проїхав на “червоне” або скоїв ДТП і втік, або розвернувся через суцільну смугу, тобто зафіксував явні та злісні порушення ПДР, тоді водій зможе натиснути на екран, і останні 30 секунд відео надійдуть до поліції. А поліція матиме право на основі цього відео скласти адмінпротокол на порушника. Є ідея, щоб 10% від суми штрафу отримав водій, який повідомив про порушення“, – зазначив Геращенко.

Він також додав, що попередньо законопроект планується презентувати у травні поточного року.

Нагадаємо, в Україні набули чинності нові підвищені штрафи за порушення ПДР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності