Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

НАСТУПНИКА РЕЗНІКОВА СТАНЕ МУСУЛЬМАНИН І КРИМСЬКИЙ ТАТАРИН

Міністр Міноборони України скандальний Олексій Резніков пішов у відставку, – залишилися формальності.

Президент Володимир Зеленський запропонує парламенту звільнити міністра оборони Олексія Резнікова і призначити на його місце керівника Фонду держмайна Рустема Умєрова, який уже написав заяву про звільнення із займаної зараз ним посади.

Рустем Енверович Умєров (крим. Rustem Enver oğlu Umerov; нар. 19 квітня 1982 року, Самарканд) — український політичний і державний діяч та підприємець кримськотатарського походженняНародний депутат України IX скликання від партії «Голос» (2019—2022).

Делегат Курултаю кримськотатарського народу і радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Народився в 1982 році в Самарканді Узбецької РСР, у сім’ї вихідців з Алушти (КримУкраїна). Етнічний кримський татарин і мусульманин. Батько — Енвер Умєров, інженер-технолог. Мати— Мер’єм Умєрова, інженер-хімік. Старший брат Аслан Омєр Киримли.

18 травня 1944 роки сім’я Умєрових була насильно депортована разом з усім кримськотатарським народом з історичної батьківщини Криму до Центральної Азії. Після 50 років в депортації у вигнанні і початку репатріації кримських татар наприкінці вісімдесятих та на початку дев’яностих років минулого століття сім’я Умєрових змогла повернутися на історичну батьківщину в український Крим.

Рустем Умєров одружений та виховує трьох дітей.

Рустем Умєров закінчив Кримську гімназію-інтернат для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим, Україна. Стипендіат за «Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Диплом бакалавра за спеціальністю «економіка» і магістра за спеціальністю «фінанси» здобув у Національній академії управління. Будучи студентом брав активну участь в різноманітних проєктах і студентських спільнотах: Канадсько-українська парламентська програма, Американо-українська програма лідерстваЄвропейський молодіжний парламентЄвропейський студентський форум AEGEE, Саміт «Форум Майбутнього», Європейська асоціація студентів-юристів.

А ось, що повідомляє за Рустема Умерова рух “ЧЕСНО”:

У вересні 2022 на засіданні фракції “Слуга Народу” представили кандидата на посаду голови Фонду державного майна України: ним став нардеп від фракції “Голос”, Рустем Умєров. 7 вересня 2022 року Парламент підтримав призначення Умєрова (за 282 голоси). Однак, у жовтні Ярослав Железняк повідомив, що замість Умєрова новим депутатом від “Голосу” стане Максим Хлапук.

Член української делегації на переговорах з росією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В серпні 2021 року Указом Президента України Володимира Зеленського нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Із грудня 2020 року є співголовою депутатського об’єднання “Кримська платформа”.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Голос” номером 18 у списку як безпартійний. Член однойменної фракції.

Секретар Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Делегат Курултаю кримськотатарського народу, радник Лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, та був його помічником-консультантом.

У 2016 році надав допомогу у створенні “Фонду Культурної Спадщини”, з 2014 року – співзасновник благодійного фонду “Евкаф”. У 2013 році заснував фонд “ASTEM Foundation” і працював керуючим директором міжнародної інвестиційної компанії “ASTEM”.

У 2012 році став співзасновником і членом правління Кримської Міжнародної Бізнес Асоціації, також був довіреною особою кандидата у народні депутати за 10 округом (АР Крим) Ахтема Чийгоза.

З 2011 до 2013 року був співзасновником “Фонду Розвитку Криму”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2011-2013 роках обіймав таку ж посаду у компанії “iCapital”, а у 2010-2011 роках – у компанії “ICG Investments”.

У 2007 році був співзасновником міжнародної організації “Bizin Qirim” та ГО “Земляцтво кримських татар”.

З 2003 до 2010 року працював у компанії “lifecell”, де пройшов шлях від начальника управління до начальника департаменту.

Закінчив Національну Академію Управління за спеціальностями “економіка” та “фінанси”. На даний момент навчається в НТТУ “КПІ” на спеціальності “інформатика та інформаційні технології”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що раніше цю посаду пророкували Кирилу Буданову та одній із організаторів виставки, що призвела до Чернігівської трагедії – Марині берлінській, а також віце-прем’єрці Ірині Верещук, але…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності