Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

НАТО допомагає Україні… рахувати окупантів

На тимчасово окупованому РФ Донбасі знаходиться від 3 до 5 тисяч російських фахівців, які контролюють «адміністрацію» і збройні формування ЛДНР.

Таку цифру озвучив глава Військового комітету НАТО генерал Петр Павел.

Як заявив генерал Петр Павел, не дивлячись на заперечення РФ своєї присутності на Донбасі, росіяни зберігають за собою ключові пости і контролюють угруповання «ЛНР» і «ДНР».

«Вони зберігають всі важливі позиції у військовій структурі. Вони також зберігають важливі пости в місцевій адміністрації, і, якщо вдаватися до цифр, згідно з нашими джерелами, в цих структурах працює приблизно від трьох до п’яти тисяч російських фахівців. Росія також істотно підтримує ці регіони обладнанням – особливо військовою технікою, важким озброєнням, боєприпасами, всіма матеріально-технічними ресурсами. Отже, в принципі, ми можемо сказати, що без значної підтримки Росії ці два регіони не змогли б вижити», – зазначив Павел.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також генерал заявив, що НАТО, з одного боку, намагається створити «навчену, сучасну, ефективну» українську армію, здатну впоратися з ситуацією в сфері безпеки своїми власними силами.

«Але в той же час ми намагаємося зробити все можливе, щоб також досягти політичного рішення після укладення Мінських угод і, зокрема, поліпшити соціальне становище населення Донбасу», – додав Павел.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності