Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

НАТО задля України ігнорує Угорщину

НАТО не планує припиняти всебічну підтримку України, попри вимогу Угорщини переглянути політику Альянсу щодо Києва.

В Брюсселі немає сумнівів щодо прогресу, який демонструє Україна.

Так у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу прокоментували лист, котрий угорський уряд розіслав в усі столиці держав-членів НАТО та в штаб-квартиру оборонного союзу. В ньому в агресивній та ультимативній формі вимагається переглянути політику Брюсселя щодо України, тому що «реформування України провалилося», «українська держава ослабла до тієї міри, що тепер вона не здатна виконувати свої базові зобов’язання», і взагалі «становить небезпеку для сусідів».

Коментуючи угорську ініціативу, представник Альянсу заявив, що Брюссель не має наміру переглядати підходи у співпраці з Україною:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«НАТО надає Україні потужну політичну та практичну підтримку, і немає планів щодо зміни цієї ситуації… У останні років Україна здійснила суттєві реформи в секторі безпеки та оборони, а також у таких сферах, як охорона здоров’я, освіта та благополуччя населення. Важливо, щоб Україна продовжувала просуватися шляхом реформ», – заявив представник Альянсу.

Нагадаємо, що  Угорщина почала блокувати засідання НАТО-Україна в січні поточного року через суперечку щодо українського закону про освіту.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності