Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Націонал-патріот Береза – ​громадянин Ізраїлю Бляхер з підробленим дипломом?

Колишній спікер «Правого сектора», а нині – ​народний депутат України Борислав Береза та кандидат у мери Києва (Партія рішучих громадян), виявився звичайним аферистом, щодо якого Головне слідче управління Генеральної прокуратури України зараз розслідує кримінальну справу за фактом виготовлення і використання завідомо підробленого документа.

Про це KV стало відомо з повідомлення журналіста Володимира Бойка на своїй сторінці в соцмережі Facebook, з посиланням на кримінальне провадження № 42015000000000972 відкрите 27.05.2015 за ознаками ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України.

«Раніше цей символ національно-визвольного руху (а ким ще може бути офіційний представник «Правого сектору», який балотувався від імені цієї партії на минулорічних парламентських виборах?) Носив прізвище Бляхер і був громадянином Ізраїлю. Повернувшись в Україну, Бляхер змінив прізвище, але від ізраїльського громадянства не відмовився, розуміючи, що воно йому знадобиться на випадок, якщо доведеться ховатися від кримінального переслідування», – ​пише Бойко.
На думку журналіста, цей випадок, схоже, настав. Суддя Печерського районного суду Києва дав дозвіл слідчому Генпрокуратури на доступ до документів, що зберігаються в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Бойко стверджує, що мова йде про перевірку достовірності диплома про вищу освіту, який Береза надав до Апарату Верховної Ради.

«За наявною інформацією, – ​пише Володимир Бойко, – ​в ході кримінального провадження № 42015000000000972 було встановлено, що народний депутат України Борислав Береза користується фальшивим дипломом серії ЛТ ВЕ № 503758 від 30 червня 2000 про закінчення Київського національного економічного університету з відзнакою. Але Шокін не поспішає вносити до Верховної Ради України подання про дачу згоди на притягнення Берези до кримінальної відповідальності. Зате цей факт Адміністрація Президента використовує для шантажу Берези з метою набрати достатню кількість голосів народних депутатів для внесення змін до Конституції України щодо надання особливого статусу окупованих територій».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зараз Борислав Береза також балотується на пост мера Києва від Партії рішучих громадян. Також, за наявними даними, його виборчу кампанію в 2014 році на Троєщині курирував Ігор Шувалов – ​багаторічний радник Сергія Льовочкіна, екс-глави адміністрації президента Віктора Януковича.

Джерело: КіевVласть

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності