Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«НАЦіональна поліція» чекає нового міністра?

Верховна Рада прийняла в другому читанні закон «Про Національну поліцію». За дане рішення віддали голоси 278 нардепів. Закон № 2822 було прийнято в другому читанні та в цілому.

Ухваленню закону передували тривалі і гострі дискусії між фракціями. Зокрема, напередодні парламентарі розглянули більше 600 поправок, також більше 10 поправок щодо системи керівництва було розглянуто під час вечірнього засідання парламенту. Перед голосуванням голови парламентських фракцій обговорювали проект у кабінеті голови Верховної Ради, тому що сигнальне голосування показало неготовність всіх фракцій підтримати проект.

Відповідно до закону усі співробітники системи МВС пройдуть переатестацію – загалом таких більше 100 тис. осіб. Законом про Національну поліцію передбачається створення органу, основними завданнями якого є реалізація та участь у формуванні державної політики у сферах забезпечення громадської безпеки і публічного порядку; охорона і захисту прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидія злочинності та надання поліцейських послуг.
Раніше Арсен Аваков заявив, що патрульна поліція вийде на вулиці Києва, навіть якщо не будуть ухвалені закони.
Загалом у багатьох постає запитання, а що таке «національна» поліція? Адже в більшості держав існує звичайна поліція, а про національну не чули.

Чи раптом це не є чиїмсь злим жартом? Бо щодо національного питання, то тут ми на керівних посадах ми бачимо все більше грузинів, а ніж українців чи ще кого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зважаючи на те, що автором законопроекту, а тепер вже закону, є «кавалер ордену «За взяття Франкфуртського аеропорту», Юрій Луценко, то воно й не дивно, чому «національна поліція» вже дуже співзвучна «поліцаям» гітлерівської націонал-соціалістичної Німеччини…

І ось головна сенсація – Юрій Луценко написав заяву про відставку з посади голови парламентської фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка», але Президент дав йому час передумати…

Зазначимо, позаминулого тижня Юрій Луценко заявив, що мав наміри балотуватися у мери Києва, але після досягнення домовленостей між Петром Порошенком та Віталієм Кличком відмовився від цього плану.

«Не секрет, що я дуже хотів балотуватися в мери столиці одразу після революції і, по-моєму, у мене були хороші шанси. Але після того, як Порошенко і Кличко досягли домовленості, я поступився – для мене морально неприйнятно боротися зі своїми», – злукавив Луценко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він розповів, що вже кілька разів збирався піти з парламенту.

«Скажу чесно: я кілька разів уже поривався піти з парламенту. Але я розумію, що на нинішній посаді можу принести найбільшу користь суспільству. У мене є величезний досвід і багато енергії, щоб продавлювати закони, які потрібні Україні. Часто втомлюєшся від нескінченних конфліктів і абстрактних суперечок. Але сьогодні саме парламент – двигун реформ. Так, я хотів би бути у виконавчій владі, там завдання конкретні, а досягнення – практичні, але кажуть, що мене немає ким замінити в Раді», – сказав політик.

Багато хто задається запитанням, чому Порошенко ще й досі не замінив скандального Авакова, який багаторазово підривав авторитет Президента? І, мабуть, ось і відповідь – Порошенко зі своїм кумом Луценком досі чекали на новий закон…

Тож, як кажуть, поживемо-побачимо, хто в скорому часі може очолити МВС…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності