Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Навіщо секретарю судового засідання вища юросвіта, коли, здається, декотрі судді самі її не мають?

Комітет Верховної Ради з питань правової політики займається розробкою змін статусу секретаря судового засідання.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради 27 жовтня повідомив голова Комітету Денис Маслов.

Так, пропонується зменшити вимоги до претендентів на посади секретарів судового засідання, зокрема, щодо наявності вищої юридичної освіти.

Наразі передбачається, що на посаду секретаря судового засідання призначаються особи, які мають вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» або «Правоохоронна діяльність» з освітньо-кваліфікаційними рівнем не нижче молодшого спеціаліста.

У Комітеті з питань правової політики планують зменшити цю вимогу та дозволити призначати на посади секретарів судового засідання юристів, які не мають вищої освіти за спеціальністю «Правознавство» та «Правоохоронна діяльність».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, стаж роботи на посаді секретаря судового засідання пропонується зараховувати до стажу діяльності у сфері права.

На думку Дениса Маслова, запровадження відповідних новацій у статус  секретаря судового засідання зможе сприяти притоку кадрів у суди, оскільки зараз працівники з вищою освітою нерідко не затримуються надовго у судах через низьку заробітну плату.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності