Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Навіщо США знімають з озброєння найпотужнішу ядерну бомбу у своєму арсеналі

Сполучені Штати Америки вирішили зняти з експлуатації термоядерну гравітаційну бомбу B83-1 через зростання витрат на її обслуговування.

Про це йдеться в оборонній стратегії США.

«Гравітаційна бомба B83-1 буде знята з експлуатації через збільшення обмежень на її можливості та зростання витрат на обслуговування», – сказано у документі.

Зазначається, що у найближчій перспективі США будуть використовувати наявні можливості для утримання важких і глибоко захованих цілей під загрозою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, Пентагон, працюючи зі своїми міжвідомчими партнерами та керуючись існуючими концепціями, розробить тривалий потенціал для покращеного ураження таких цілей.

Зазначимо, що B83 – це термоядерна гравітаційна бомба змінної потужності, розроблена США наприкінці 1970-х років і надійшла на озброєння в 1983 році. Її максимальна потужністю 1,2 мегатонни тротилу.

Раніше ми писали, що у США оприлюднили нову оборонну стратегію через загрози росії.

Також нагадаємо, що Північна Корея здійснила черговий ракетний запуск у бік акваторії Японського моря в п’ятницю, 28 жовтня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як казав великий полководець та імператор Наполеон Бонапарт: хто не хоче годувати свою армію, буде годувати чужу…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності