Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Навіщо віслюку попона? – в РФ після 23 років простою в доку модернізують крейсер «Адмірал Нахімов»

Після 23-річного простою атомний крейсер ВМС РФ «Адмірал Нахімов» знову вийде в море...

Вчора, 18 січня, прес-служба Северодвінського суднобудівного підприємства «Севмаш» повідомила про плани до кінця поточного року вивести корабель на швартовні випробування.

«До монтажу обладнання і механізмів фахівці« Севмаша »приступили в минулому році. Зараз на кораблі ведеться затягування кабелю. На об’єкт буде подано штатне електроживлення, робітникам і спеціалістам «Севмаша» належить закрити всі будівельні документи. Потім за розробленими проектантом методикам корабель пройде швартовні випробування біля причалу», – повідомили в прес-службі «Севмаша ».

Після поновлення і передачі флоту «Адмірал Нахімов» стане найпотужнішим надводним кораблем ВМС РФ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Передати крейсер флоту планують у 2022 році.

За даними інформаційного агентства ТАСС, крейсер знаходився в ремонті ще  із 1999 року, при цьому роботи на ньому ведуться  тільки з 2013 року.

Головний результат модернізації – помітне посилення ударної потужності крейсера.

Зокрема, він буде нести десять універсальних корабельних стрілецьких комплексів на вісім крилатих ракет «Калібр-НК» або «Онікс».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В майбутньому корабель може отримати гіперзвукові ракети «Циркон».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності