Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Найгидкіше видання Франції зобразило Зеленського “собачкою”, яку ЄС годує помиями

У найгидкішому виданні Франції і Європи “Шарлі Ебдо” президента України Володимира Зеленського зобразили у вигляді «пса» із семітським носом, який слухняно їсть із миски із логотипом ЄС, щось незрозуміле і схоже на помиї, під колесами авто-водомета із Макроном зверху.

Ну, а поки чекаємо реакції Кулеби і Українського МЗС, розберемося в цій бридкій ганебній карикатурі від “дружньої держави”:

Макрон: Забирайтеся додому!

Протестуючі французи: Тут вода тепліша, ніж удома!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це дуже поганий знак для Єлисейського палацу та Офісу Президента. Адже головні акценти у цій картинці такі:
– протести скоро будуть проти «зажерленої влади», яка заганяє народ у жорсткі антисоціальні умови;
– Зеленського вважають «псом», за допомогою якого покриваються дії «зажерленої влади».
Прогноз-навіювання журналюг: підтримка Зеленського повинна в Європі впасти.

Ось така вона, нова обкладинка французького журналу політичної сатири Шарлі Ебдо, так званого “скандального французького видання в єврейських руках”, яке часто висміює мусульман, що неодноразово навіть викликало заворушення в арабських країнах. А в 2006 році президент Жак Ширак назвав матеріали видання “явно провокаторськими”, пізніше це повторив і президент Ніколя Саркозі, назвавши ілюстрації, як і багато інших французів, явно расистськими.

Тож не дивно, що 7 січня 2015 року близько 11:30 за місцевим часом до офісу видання вдерлися чоловіки, озброєні автоматами Калашникова, їхні обличчя були прикриті масками та каптурами. Нападників було двоє, вони зробили близько тридцяти пострілів з автоматичної зброї. Серед загиблих відомі художники-карикатуристи Стефан Шарбоньє (відомий під псевдонімом Шарб; 47 років), Жан Кабю (76 років), Жорж Воленскі (80 років) і Бернар Верлак (57 років).

Але, як бачимо, теракт нічому не навчив це маніакально-дипресивне видання, яке ще й навіть заробило на власному горі:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перший, після теракту, номер газети вийшов 14 січня 2015 року накладом понад три мільйони примірників замість звичних 60 тисяч. На обкладинці був зображений Магомет, його щокою котиться сльоза, в руках він тримає знак «Je suis Charlie» (укр. «Я – Шарлі»). 1178-й номер газети отримав заголовок — фр. Tout est pardonné (укр. Все пробачено).

Далі, щоб уникнути звинувачень у мусульманофобії видання ненадовго вдарилося в протилежну крайність, і було названо вже антисемітським…

Прикро, але через ліберастичні поняття свободи преси французький уряд не здатний вгамувати це найгидкіше у світі видання, яке у провідних світових мас-медіа, таких як The New York Times, New Statesman[en] тощо, починаючи з 8 січня у зливі публікацій під назвою «I am not Charlie» коментатори усього світу відзначали, що деякі з карикатур Шарлі були провокаційними та брутальними, породженими хворою психікою тощо.

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності