Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Найвпливовіше видання США опублікувало переписку сина Байдена зі співробітником Burisma по Україні

Американська газета New York Post заявила, що отримала доступ до листування сина кандидата в президенти США Джо Байдена Гантера зі співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським.

В одному з листів Пожарський дякує Гантеру Байдену за зустріч з тодішнім віце-президентом США.

«Дорогий Гантер, спасибі, що запросив мене до Вашингтона і дав можливість зустрітися з твоїм батьком. Це було честю і задоволенням для мене», – йдеться в листі, пише New York Post.

Видання пише, зустріч Джо Байдена і Пожарського відбулася в 2015 році завдяки Гантеру Байдену і нагадує, що колишній віце-президент раніше говорив, що «ніколи не спілкувався з сином про справи в компанії Burisma».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У листі, датованому травнем 2014 року, Пожарський цікавиться у Гантера Байдена, чи є можливість «скористатися його політичним впливом».

За інформацією видання, матеріали листування були знайдені в портативному комп’ютері, який був залишений в ремонтній майстерні в штаті Делавер в квітні 2019 року. Власник пристрою невідомий, проте в комп’ютері багато компрометуючих файлів на Гантера Байдена. Ці дані в результаті потрапили до республіканців, які, в свою чергу, передали їх журналістам.

Видання зазначає, що зустріч відбулася менш ніж за рік до того, як тодішній віце-президент США Байден використовував свій вплив, щоб домогтися звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора України.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач на прес-конференції оприлюднив аудіозаписи, які можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джо Байдена на п’ятого президента Петра Порошенка. На них співрозмовники обговорюють необхідність звільнення тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна, «який у той час розслідував справу «Burisma» і вийшов на Байдена». В обмін на збереження схем Burisma, Байден начебто передав Порошенку $1 мільярд кредитних гарантій.

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження проти Петра Порошенка за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що депутати ініціюють створення тимчасової слідчої комісії для розслідування оприлюдненої Андрієм Деркачем інформації.

У штабі колишнього віце-президента США Джо Байдена назвали плівки, де він начебто розмовляє з п’ятим президентом України Петром Порошенком, відредагованою «діркою від бублика».

Політолог Віктор Каспрук вважає, що оприлюднені записи є спробою завдати максимального удару по іміджу і рейтингу Петра Порошенка та демократичних політсил напередодні місцевих виборів.

Старший експерт Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» В’ячеслав Потапенко зазначив, що оприлюднені «плівки» пов’язані з передвиборчою кампанією у США, а не з місцевими виборами в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності