Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

…назвав цілі України у війні на 2024 рік

Президенти Зеленський і Байден перед закритими переговорами в Овальному кабінеті Білого дому зробили низку заяв для ЗМІ.

Як пише CNN, президент США Джо Байден у виступі заявив, що якщо Конгрес не ухвалить пакет допомоги Україні та Ізраїлю, це зробить президенту росії володимиру путіну «найбільший різдвяний подарунок».

«Конгресу потрібно ухвалити додаткове фінансування для України, перш ніж вони перервуться на святкові канікули, перш ніж вони зроблять путіну найбільший різдвяний подарунок, який вони можуть йому зробити», — сказав Байден, нагадавши, що рішення, які ухвалюються зараз, визначать майбутнє на прийдешні десятиліття, особливо в Європі.

Глава Білого дому також сказав, що країна-агресор росія має намір атакувати українську енергетичну інфраструктуру цієї зими, і російський диктатор путін не має досягти успіху. Зеленський, своєю чергою, сказав, що Україна може перемогти, і що партнери мають зміцнити систему ППО України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент України зі свого боку заявив, що хоче «швидше працювати із замороженими російськими активами», які становлять понад $300 млрд.

Також він назвав цілі ЗСУ на 2024 рік.

«Наші цілі на 24-й рік зрозумілі – позбавити росію переваги в повітрі і зірвати їхні наступальні операції. Це реально», – сказав Зеленський перед початком переговорів з лідером США.

Також Джо Байден на зустрічі повідомив про виділення Україні військової допомоги на 200 млн доларів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перед цим Зеленський провів закриту зустріч у Сенаті США, де він намагався переконати сенаторів відновити допомогу Україні.

Раніше під час робочого візиту до США президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками американських оборонних компаній.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності