Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НБУ заборонив купувати валюту для дострокового погашення кредитів

Резонансна постанова Нацбанку набирає чинності з 7 лютого. В НБУ заявляють, що вона носить тимчасовий характер

Нацбанк України тимчасово заборонив продавати на міжбанку валюту для інвестицій за кордон та дострокового погашення кредитів перед іноземними позичальниками. Відповідна норма міститься в постанові НБУ №49, оприлюдненій на сайті регулятора.

«Тимчасово заборонити купівлю іноземної валюти за гривні на міжбанківському валютному ринку України для: дострокового погашення резидентами кредитів, позик (фінансової допомоги) в іноземній валюті за договорами з нерезидентами, у тому числі в разі укладення додаткових угод до кредитних договорів; покриття частини страхових резервів страховиками; здійснення резидентами інвестицій за кордон», — сказано в документі.

Документ набуде чинності сьогодні, 7 лютого.

В НБУ заявляють, що постанова носить тимчасовий характер і спрямоване на стабілізацію банківської системи, і воно не обмежує використання громадянами їх доходів і заощаджень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності