Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

НЕ КРІЛЬ, А ЩУР, ЩО ВИЇДАЄ ЖИВУ ПЛОТЬ

Минулого тижня попри дощі в Галичині було спекотно…

f3Так, не зважаючи на «нелетну» погоду, в середу у Львові, біля пам’ятника Кобзареві, зібралося понад тисячу людей, які представляли собою чи не всі райони області.

Усіх вивела на головну площу обласного центру спільна біда – ніхто не бачить обіцяного урядом «покращення». Більше того, навпаки, люди скрізь відчувають тільки погіршення: заробітні плати та пенсії фактично залишилися без змін, натомість ціни, слідом за доларом, стрімко скочили догори і вже не опускалися. Здорожчало усе: починаючи від проїзду в транспорті, елементарних продуктів та ліків, закінчуючи шаленими комунальними тарифами.

Тож були тут і пенсіонери, і підприємці, бюджетники та навіть студенти, більшості з яких нині доводиться вчитися на платній основі, адже держзамовлення нині у навчальних закладах скоротили до мінімума (не всім же дано народитися в родині заможного чиновника чи депутата), тому степендій вони, звісно, що не отримують, і доводиться їм «висіти на шиї батьків»…

Спершу організатори акції протесту ВГО «Поклик Нації» та ВГО «Народний Фронт» (заснована ще у 2009 р., яку тому не слід плутати з однойменною партією А. Яценюка, назва якої є лиш результатом плагіату бездарного політика, як коментують такий збіг у проводі ВГО) на чолі цієї величезної людської колони рушили під стіни Львівської Ратуші, де сьогодні знаходиться міськарада та кабінет мера Андрія Садового. Люди сподівалися того дня почути від чиновника відповідь на поставлені ними ще раніше запитання: як він і міська рада можуть голосувати такі людожерські тарифи, коли вони нарешті згадають і почнуть дбати про нас, звичайних смертних людей?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

f4Ці ж запитання люди намагалися задати того дня й очільнику області Олегу Синютці та голові Львівської облради Петру Колодію, як і у наступні дні такі ж велелюдні маси людей вигукували під стінами Тернопільської міської ради та Івано-Франківської ОДА, де у той час проходила чергова сесія облради. Але ніде жоден чиновник до мітингувальників так і не вийшов, мабуть, боячись людського справдливого гніву.

f5Натомість, починаючи зі Львова, значна частина т. зв. «незалежних» ЗМІ немов би показалися, намагаючись спаплюжити дані акції людського невдоволення, спершу назвавши учасників акції «п’яницями» та «бомжами», але навіть, якщо й справді в такому велелюдному натовпі раптово й були одна чи дві такі особи, які теж є громадянами цієї держави, хіба це привід ображати всіх присутніх? Проте, це немов би під копірку, слово в слово, було написано чи не у всіх місцевих інтернет виданнях.

У Тернополі також під копірку багато виданнь мітинг назвали замовним, бо на запитання журналіста студентці, яка брала участь в акції, та відповіла, що її обурюють всемеро підняті тарифів за газ, а сільки сьогодні саме вартує 1 куб цього газу дівчина не знає, бо живе на утриманні батьків… Невже представники найстарішої професії чекали від молодої дівчини, яка не отримуючи степендії, не маючи піробітку (відкриємо таємницю – в державі безробіття), живучи на мізерні кишенькові від батьків, почути відповідь заслуженої бабульки-пенсіонерки, яка не один рік поспіль марно оббиває пороги різних комунальних інстанцій?..

f2А в Івано-Франківську одне видання взагалі усіх понад 600 учасників акції під будівлею місцевої ОДА назвало диверсантами, привезеними зі Львова, бо хтось на автовокзалі побачив автобус чи два з львівськими номерами!? Невже на станції міжобласного сполучення хтось десь бачив, щоб усі автобуси були виключно з номерами однієї області, чи Франківськ львівських пускає до себе по візах?

Більше того, в місті Лева, люди зафіксували журналістку, яка витягши з власної кишені гроші і тицяючи їх якомусь молодому чоловіку з натовпу, на камеру кричала, що тут усе проплачено. Але з цим уже будуть розбиратися правоохоронні органи та суд…

«Загалом складається таке враження, що хтось з допомогою ручних ЗМІ вперто намагається створити таке враження, буцімто у нас в державі усе гаразд, і нема жодних проблем. Що ж, нехай наша влада так помилково і думає. Але, коли в Україні раптово вибухне, як у Вірменії, нехай тоді вона дякує журналістам, які сьогодні народне невдоволення намагаються подати за фарс», – каже представник ВГО «Народний Фронт» Олег Кубів.

«Мене вражає лицемірство нинішньої влади, – продовжує лідер ВГО «Поклик Нації» Тарас Боднар, – Лицемірство, з яким Яценюк, який нещодавно побоявся приїхати до Львова, щоб не бути розірваним натовпом, сьогодні говорить, що наші комунальні тарифи завдяки йому ще й занижені! Коли ж експерти доводять, що вони багаторазово завищені, а Україна сама щороку видобуває стільки газу, що здатна забезпечити потреби власного населення, і по втричі нижчій ціні, ніж ми купуємо його закордоном. Решта ж газу йде на потреби давно приХватизованих підприємств. Ось вони нехай і платять по «ринкових цінах» Яценюка».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Людям брешуть, що сьогодні середня зарплата в Україні зросла до 4 тис. грн., але ніхто з присутніх на акції людей її не отримував. Натомість пенсіонер, якому ми надали мікрофон, каже, що він одержує 1 200 грн. пенсії, а за компослуги платить 1 300! Слава Богу, що в його дружини ще теж є якась пенсія. Так і виживають. А держслужбовцям тут обіцяють зарплату підняти від 700 до 1 500 євро. Це від 17 до 37 тис. грн., але ж вони, мабуть, не будуть платити комунальні послуги? Бо це обов’язок простих смертних. І при цьому завтра нам пані Яресько прогнозує ще й дефолт», – продовжує обурюватися політик.

«Нам брешуть про реформи, в т. ч. і в медицині. Тільки виявляється, що медреформу в Грузії провадив не Квіташвілі, а наш, українець, міністр Сергієнко. А ми запрошуємо «варягів»! «Скільки українцями будуть керувати не українці?» – питають мене люди. А я не знаю, що їм сказати, бо не хочу їх закликати на черговий майдан. Адже, як вчить досвід, у нас після кожного майдану до влади прориваються на чужих горбах і крові одні негідники, і стає ще гірше жити. Тому ми вимагаємо від Президента дати відповідь, де обіцяне ним «покращення». Вимагаємо негайної відставки уряду та притягнення до відповідальності Яценюка. Чиновника, якого дехто чомусь називає «кроликом». Але кріль – це хороша тварина, яка дає нам м’ясо, а зимою зігріває своїм хутром, коли цей, радше, нагадує сірого щура з ядовитими зубами, який живцем поїдає людську плоть».

«І все це відбувається у той час, коли наші молоді хлопці гинуть там, на Сході, не тільки за свою вкраїну, але й за тих бюрократів, які закликали нас з допомогою СМС по 5 грн. підтримувати армію, в той час, коли чи не щодня ми чуємо, як ті ж чиновники її окрадають. Раніше ми гордо слухали, що нас 52 мільйони, потім, що нас уже 48, потім 45, 43, і т. д. А скільки нас сьогодні? Коли цвіт нації, який мав би дома зі своїми дружинами долати демографічну кризу, а радше, геноцид, сьогодні він гине на східних теренах, а інша його частина стоїть у чергах під візовими центрами, бо розуміє, що намайданили. Досить! Ми хочемо нарешті нормально жити в нашій мирінй некорумпованій вільній Україні, де держава б дбаєла за своїх громадян, а вони за неї. Тому вимагаємо відставки цього уряду з його кровожерливим прем’єром», – підсумовує голова «Поклику Нації».

На завершення залишається лиш сказати, що подібні акції згадані громадські організації спільно з іншими об’єднаннями вже й раніше проводили як у інших містах, так і у згаданих вище обласних центрах. Але влада так і не почула голосу своїх громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Тому,  – як говорить лідер ВГО «Народний Фронт» Олександр Білик,  – «наступна така акція, але вже в значно більших масштабах, проходитиме в Києві, і якщо її зорганізують не наші громадські організації, то її зорганізує сам народ, адже наші гасла – це голос тих людей, які всюди сьогодні приходять нас підтримати».

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності