Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Не “НАШ” – їхній, а чия Нацрада, треба дивитися по результатах…

Національна рада з питань телерадіомовлення, розглянувши звернення Служби безпеки України, 28 січня призначила ТОВ «НАШ 365» (супутниковий телеканал «НАШ»), м. Київ, позапланову безвиїзну перевірку через трансляцію 15.01.2021 у передачі «Марафон» інтерв’ю з Оленою Бондаренко.

Висловлювання, що прозвучали того дня в ефірі, мають ознаки прихованого заклику до агресивних дій, елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті, інформує пресслужба Нацради.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: В Україні скасовують заборону на російську кіно- та книжкову агітацію…

У передачі обговорювали ситуацію на сході України, і гостя програми висловилася про військових Збройних Сил України. Її слова були провокаційними, образливими і дискримінаційними. Також О. Бондаренко заперечувала участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації і не згадувала про дії незаконних збройних формувань.

Працівники телеканалу не намагалися збалансувати однобічність і упередженість висловленої позиції, телерадіоорганізація не надала альтернативної точки зору з питання, яке є актуальним і чутливим для національної безпеки України, забезпечення прав та свобод громадян України. Реакція ведучих програми була спрямована не на припинення правопорушення, а вдаваною, лише для того, щоб показати, що  певна реакція була:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ви знаєте нашу цікаву передісторію стосунків з Нацрадою телебачення і радіомовлення, я змушений зробити це застереження – те, що Ви щойно сказали, є, безумовно, Вашою думкою. Бо, як пишуть, прозвучало в ефірі те-то те-то, а ведучі на це не відреагували. От ми і відреагували».

Перевірка телеканалу буде проведена в період із 12.02.2021 по 25.02.2021. Вона стосуватиметься дотримання ТОВ «НАШ 365» вимог абзацу четвертого частини другої статті 6, пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а також частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності