Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Не примружуйте очей, бо ліберали запишуть вас у “расисти”, як сербську волейболістку

Сербську волейболістку відсторонили на дві гри через її “расистський” жест під час матчу проти збірної Таїланду минулого тижня.

Камера зафіксувала, як Саня Джурджевіч звужувала пальцями свої очі, імітуючи таким чином азійську зовнішність.

Це викликало гнів тисяч вболівальників у мережі.

Сербки у підсумку виграли ту зустріч 3:0.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спортсменка разом з сербською федерацією волейболу вже встигли вибачитися і назвати інцидент “простим непорозуміння”.

Федерацію також оштрафували на 22 тис. доларів за поведінку Сані Джурджевіч.

У Міжнародній федерації волейболу пояснили, що ці кошти направлять на освітні програми щодо “культурної чутливості всесвітньої волейбольної сім’ї”.

А Джурджевіч тепер пропустить ігри своєї команди проти Бельгії та Канади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Свій жест вона продемонструвала 1 червня, після чого тисячі людей підписалися під петицією, яка закликала покарати сербку.

Як пише видання Vice, жінка кілька разів вибачилася у своєму Instagram, перш ніж закрити доступ до нього.

Федерація волейболу Сербії також опублікувала вибачення, сказавши, що там “засмучені останніми подіями” та “прикрим жестом”.

Ми щиро просимо вибачення у команди Таїланду, жителів Таїланду та всіх, кого це зачепило“, – написала федерація у Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Там також попросили “не перебільшувати” подію.

Саня знає про свою помилку та негайно вибачилася перед всією таїландською командою. Вона лише хотіла показати своїм товаришкам по команді: “Давайте зараз оборонятися, як вони”. Вона не хотіла нікого образити. Звичайно, вийшло невдало“, – дали своє пояснення у федерації.

Інцидент наклався на глобальну хвилю агресії щодо жителів Азії, яка почалася разом з пандемією коронавірусу минулого року.

У США, наприклад, правозахисна агенція Stop AAPI отримала більше 2,8 тис. повідомлень про прояви ненависті до американців азійського чи тихоокеанського походження.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в 2019 році головний тренер жіночої збірної Росії з волейболу Серджіо Бузату отримав триматчеву дискваліфікацію за після перемоги над Кореєю (3: 2) і попадання на Олімпіаду в Токіо:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності