Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Не вмирайте, зачекайте, – підвищення пенсій з 1 липня переноситься…

Очікуване у липні підвищення пенсій для людей старше 75 років не відбудеться, його перенесли на жовтень через брак коштів.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна. За її словами, пенсії планували підвищити на 400 грн із 1 липня, але перенесли.

«На 1 жовтня. Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було трошечки ресурсу. Але головне було зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму «75 плюс». По 400 гривень всі отримають і будуть її отримувати щомісяця», – сказала Лазебна, уточнивши, що і ці 400 гривень для 75-річних, і 500 гривень підвищення для 85-річних не будуть знецінюватися, вони будуть також підлягати індексації.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, коли в Україні можуть встановити мінімальну пенсію 3,5 тисяч гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла про прогрес у впровадженні в Україні накопичувальної пенсійної системи.

У 2028 році нормою буде 35 років стажу, щоб вийти на пенсію в 60 років, пояснила глава відомства.

У липні буде проведена індексація пенсій для ще одного мільйона пенсіонерів.

З 1 березня пенсії проіндексовані для 8 млн пенсіонерів на 11%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Переоформити субсидію громадянам потрібно протягом травня-вересня, при цьому буде нараховуватися вона буде починаючи з травня 2021 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності