Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Не всі медики “доживуть” до обіцяного підвищення зарплати, – їх через це скоротять, як у Івано-Франківську

Для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників».

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників» (далі — проєкт постанови) розроблено з метою підвищення престижності роботи медичних та фармацевтичних працівників, забезпечення гідної заробітної плати працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, які уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України.

Відповідно до вимог Указу Президента України від 18.06.2021 р. № 261/2021 «Про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників», у рамках підготовки проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 р. Кабінет Міністрів України зобов’язаний опрацювати питання підвищення заробітних плат у сфері охорони здоров’я для лікарів до розміру не менше ніж 20 000 грн на місяць, та для середнього медичного персоналу — не менше ніж 13 500 грн на місяць та врахування зазначених розмірів під час розрахунку тарифів за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення на 2022 р.

Проєктом постанови пропонується визначити, що заробітна плата працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, які уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, встановлюється на рівні не нижчому, ніж:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

1) у місячному розмірі: 20 000 грн для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; 13 500 грн для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою;

2) у погодинному розмірі: 120,37 грн для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; 81,25 грн для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою.

Але не всі медпрацівники “доживуть” до обіцянного підняття зарплати, так, для прикладу, у  Івано-Франківському міському перинатальному центрі потрапляють під скорочення 86 працівників. Про це 8 грудня під час робочої наради повідомив директор медзакладу Сергій Стефанко.

За його словами, причиною скорочення є підвищення рівня заробітних плат медичних працівників, яке передбачене у 2022 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з указом Президента України, зарплата медсестер у наступному році складатиме не менше 13 500 грн, лікарів — не менше 20 000 грн. За словами Сергія Стефанка, підвищити зарплату медикам можна лише оптимізуючи штат.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності