Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

НЕЧУВАНО: Україна платить рф за казахське вугілля, – чия схема?..

Центренерго платить росії за імпорт вугілля з Казахстану. Схему курує Андрій Гота – голова правління підприємства.

Про це повідомляє низка Телеграм-каналів.

«Центренерго» завозить до України вугілля з Польщі. До Польщі завозиться вугілля нібито з Казахстану, але транзитом через росію. Завозити таке вугілля до України прямо заборонено постановою уряду.

Далі, це російське вугілля завозять до України на підприємства «смотрящого» за львівськими шахтами Андрія Вєнгріна, де з якісного концентрату шляхом підмішування породи роблять рядовку та терикон, які є значно гірші за якістю, але за документами вугілля лишається високої якості та ціни. Це вугілля везуть на Трипільску та Зміївську ТЕЦ, через що обладнання на станціях може вийти з ладу, залишивши без світла сотні тисяч споживачів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цю схему розкрив незалежний член наглядової ради «Центренерго» Володимир Величко та повідомив про це до ОП. В документі прямо вказується, що всю схему організував радник голови ОП та голова наглядової ради ЦЕ Андрій Гота, після чого Величку заборонили доступ до компанії.

Величко стверджує, що найближчим часом оприлюднить ще низку фактів корупції серед керівництва «Центренерго», а також підприємств шахт та фабрик, що беруть у цьому участь.

Раніше ми писали, що Держаудитслужба виявила фінансові порушення у діяльності Центренерго на суму 5,5 млрд грн. Висновки отримані за результатами фінансового аудиту та планової ревізії Центренерго за період з 1 січня 2022 року до 31 серпня 2023 року.

Також нагадаємо, що на склади теплоелектростанцій ПАТ «Центренерго»відвантажується вугілля українського видобутку та імпортоване вугілля із Польщі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності