Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Нехай ОГП шукає Черновецького хоч у космосі, – йому все до звізди Марса (оновлено)

Офіс генпрокурора України висунув підозру екс-меру Києва Леоніду Черновецькому за посягання на територіальну цілісність України. Підозра висувається у зв’язку з тим, що 25 лютого Черновецький на своїй сторінці у Facebook розмістив публікацію “про можливість і навіть необхідність визнання” так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

“За даними слідства, на наступний день після початку військової агресії РФ проти України ексмер столиці на власній сторінці у соціальній мережі “Facebook” розмістив публікацію про можливість і навіть необхідність визнання кордонів терористичних організацій – незаконних утворень “Донецька народна республіка” та “Луганська народна республіка”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, згідно з висновками судової лінгвістичної експертизи, ця публікація містить публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Леонід Черновецький прокоментував справу проти нього:

Він заявив, що повісток не отримував, а про звинувачення дізнався зі ЗМІ.

«Дізнався зі ЗМІ, нібито Офіс Генпрокурора повідомив мене про підозру. Поки що не можу нічого коментувати по суті, бо жодних повісток чи інших документів не отримував. Формулювання звинувачення, що прозвучало в ЗМІ – «про заклики до зміни кордонів України» розцінюю як повне непорозуміння», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що екс-прокурор і екс-мер Києва і один із найбільших прихожан-жертводавців скандальновідомої “церкви Сандея Аделаджі” Леонід Черновецький давно мешкає в Ізраїлі, звідки й веде свій інтернет-канал, де інколи влучно, а інколи – конкретно косо коментує сучасну українську політику…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Черновецький підозрюється в незаконному будівництві вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві (ч. 2 ст. 364 КК України). 25 липня 2017 року Генеральна прокуратура України отримала дозвіл суду на затримання Черновецького з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Ухиляється від слідства, його місцеперебування не відомо. У вересні 2017 року оголошено в розшук.

А вже у серпні 2019 року Черновецький звернувся до Окружного адміністративного суду з позовом про заборону генпрокурору Юрію Луценку виїжджати за кордон. Як так?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності