Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Нелегали зі Сходу – “дійна корова” і прокляття ДМС

Державне бюро розслідувань викрило і затримало начальника одного з відділів Державної міграційної служби в місті Києві та Київській області за вимагання 9000 доларів США.

Про це у вівторок, 20 квітня, повідомляється на сайті відомства.

Відзначається, що чиновник вимагав і отримав кошти від громадянина Республіки Ірак за оформлення посвідки на постійне проживання на території України для трьох громадянок Ліванської Республіки.

Вчора, 19 квітня, чиновника затримали при отриманні 3000 доларів США неправомірної вигоди.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В ході досудового розслідування правоохоронці задокументували два факти отримання неправомірної вигоди в розмірі 6000 доларів.

Слідчі ДБР провели обшук за місцем проживання фігуранта.

Посадовій Державної міграційної служби інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України)“, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зараз вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру і обрання щодо нього запобіжного заходу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слідчі дії тривають. У разі доведення провини посадовцю загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

А працівники міграційної служби Івано-Франківської області під час відпрацювання в обласному центрі виявили іноземця, який з лютого 2019 року втратив правові підстави для перебування в Україні. Він усіляко ухилявся від зобов’язання у визначений термін виїхати за межі країни.

Про це йдеться на сайті ДМС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Власне “українська” історія 25-річного громадянина Республіки Туркменістан розпочалася 8 років тому, коли юнак прибув до України з метою навчання в одному з вишів Івано-Франківська. Іноземець пройшов увесь курс навчання, але його батьківщина так і не дочекалася дипломованого спеціаліста з нафто- газовидобування. Причому навіть після того, як у паспорт молодого чоловіка було внесено запис про те, що ця особа підлягає примусовому поверненню до країни походження”, – йдеться в повідомленні.

При недавньому спілкуванні з правопорушником працівники відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області мали всі підстави звернутися з позовом до суду і в судовому порядку вирішувати подальшу долю громадянина Турменістану.

Суд задовольнив вимоги міграційників і постановив примусово видворити іноземця за межі України. Наразі молодого чоловіка допроваджено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом. Після проведення ідентифікації цієї особи і вирішення питання з її забезпеченням проїзними документами, рішення суду буде виконано у повному обсязі.

Процедура примусового видворення передбачає, що іноземця доправлять до кордону у супроводі працівників міграційної служби і правоохоронців. Крім того, прийнято рішення про заборону молодому чоловікові відвідувати Україну найближчих 5 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цьому році в Івано-Франківській області виявлено майже 3 десятки неврегульованих мігрантів, які не мали правових підстав для перебування в Україні. Практично щодо всіх іноземців-правопорушників прийнято рішення про добровільне чи примусове повернення до країн походження, а в окремих випадках – про примусове видворення з України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності