Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Нема на цих грамотних політиків з їхніми заявами Ірини Фаріон (фото)

Тиждень, що минає, ознаменувався рядом звільнень високопосадовців, за власним бажанняи і не зовсім, та рядом призначень нових. І майже жодних обговорень у соцмережах. Обговорення – це емоції, а які тут емоції, коли жодної посадки, тільки одних… міняють іншими такими ж. Навіть скандальну парижанку прес-офіцера Іванку з Південного округу держприкордонної служби тільки перевели служити на Житомирщину, а її спонсора-папіка навіть пальчиком ніхто не пожурив…

Тож в мережах взялися активно обговорювати самі заяви славних українських посадовців та рівень їхньої освіти та грамотності – це значно веселіше:

Звісно, що першим у цьому рейтенгу грамотіїв йде Кирило Тимошенко.

Дитячий садок, ясельна група! Ну, по-перше, як на мене, не дуже доречно хизуватися службовими документами. Ніби, герой якийсь, або ми йому не віримо на слово… Ще й приписки якісь робити та сердечка домальовувати. Наша колишня кадровичка Зіна Федорівна змусила б переписати
До речі, зверніть увагу: слова “заступник” і “керівник” він пише з великої букви. Чи, може, я відстав від мовних новацій? Адже раніше з великої букви писали лише “Голова Верховної Ради” і “Президент України” (якщо йшлося про діючого з указанням його прізвища)“, – пише у мережі Віталій Скобельський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що ще один, хто має честь, але не писав проце, бо справжній офіцер при такому звільняється дещо в інакший спосіб, то є генаралісімус військової стратегії та розвідки – Олексій Аристович. Натомість, з виглядає, що він й досі не знає, як українською пише

Наступним грамотієм виявився заступник міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря (відповідав за програму «Велике будівництво» та регіональний напрямок), який написав заяву про звільнення і теж ґонорово повідомив у соцмережах. Пише про це Андрій Кузик.

Але через хвилювання забув не тільки намалювати сердечка і написати “Слава Україні та слава ЗСУ!” наприкінці заяви, а й поставити дату поруч свого підпису… Чи, може, сподівався, що відразу не підпишуть чи “заднім числом” порадять?..

Тож, не дивно, що Олаф Шольц, кажуть, читаючи дописи про себе в українських ЗМІ і соцмережах, теж вирів повчитися граматики в українських посадовців:
Нема на них усіх Ірини Фаріон!
І на десерт пропонуємо цю розинку:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності