Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Непослідовний Саакашвілі

Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі заявив, що не бачить у владній верхівці в Україні бажання до реформ.

Про це журналістам заявив під час першого дня конференції «Розвиток і державна підтримка МСП: реальний стан, політичні декларації та законодаче забезпечення» минулого тижня, а згодом коли його слова набули чи малого резонансу в Україні та закордоном спробував усе спростувати на своїй сторінці у Фейсбук, заявивши, що він такого не говорив, та сперечатися з відео – марна справа.

«Я вважаю, що зміни можливі тільки шляхом тиску суспільства, так як на верху я не бачу політичної волі. По-перше, сама структура української влади не дозволяє, навіть маючи політичну волю, її швидко реалізовувати», – заявив він.

За його словами, президент Петро Порошенко правильно визначив декілька завдань, зокрема дебюрократизацію.
«Проблема в тому, що чиновник думає, що працюватиме вічно, незважаючи на зміну влади, проведені майдани. Друге – те, що бюрократ не вбачає своєю функцією обслуговування громадян. Це також питання менталітету, як ти ставишся до свого народу, як ти виконуєш свою роботу. У Грузії чиновник, який не усміхався, швидко звільнявся», – зазначає він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще однією правильною метою, є дерегуляція, вважає Саакашвілі.

«Наприклад, щоб отримати дозвіл на будівництво потрібно пройти 30 інстанцій, в 12 з яких відмовлять без жодної мотивації. В Україні за роки незалежності не було збудовано жодної будівлі, яка б увійшла в світовий каталог. Тому що всі гроші йдуть на корупцію. Вартість цін на землю в Києві також пов’язана з корупцією, це все пов’язано з тим, що мало будується. Не кажучи вже про те, що така кількість регуляції нічого не дає», – зауважує Саакашвілі.

Він наголосив, що зараз не час думати про себе, «тому що якщо в України не вийде, нам всім дістанеться».

Загалом, підсумовуючи вище викладене, залишається тільки сказати, що не личить екс-президенту і грузину зрікатися власних слів…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності