Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Незабаром хтось дістане лапою по морквині від НАБУ…

Колишнього міністра інфраструктури уряду Яценюка – Андрія Пивоварського та його першого зама підозрюють у зловживаннях, які завдали державі понад 30 мільйонів доларів збитків.

Як повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, 22 лютого 2023 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурора САП повідомили про підозру цим ексчиновникам. Імена фігурантів САП не називає, але йдеться про Пивоварського та його заступника, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури.

Дії колишніх посадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України – зловживанні владою та службовим становищем у великих розмірах.

Слідчі стверджуть, що у 2015 році міністр спільно зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Мінінфраструктури, видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту «Південний». Цей наказ було видано попри те, що акваторія є державною власністю та перебуває у користуванні АМПУ – і право на збори належить виключно державному підприємству.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За тим наказом держпідприємству призначалась усього частина коштів, а інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, державі було завдано понад 30 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз.

Досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Андрій Пивоварський був міністром інфраструктури в уряді Арсенія Яценюка (з 02.12.2014 до 14.04.2016). 14 квітня 2016 року Верховна Рада відправила у відставку Кабінет міністрів на чолі з Яценюком.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому очільнику Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

СБУ провела обшуки у колишнього директора департаменту закупівель Міністерства оборони України Богдана Хмельницького і заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова.

Правоохоронці викрили виконуючу обов’язки начальника київської податкової на зловживанні владою та службовим становищем. Фігурантка за гроші приймала потрібні для низки підприємств рішення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності