Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Нічний поїзд Перемишль-Краків-Прага вже незабаром чекатиме на пасажирів зі Львова

Приватний чеський залізничний оператор RegioJet навесні 2021 року має намір запустити новий міжнародний нічний поїзд Прага-Краків-Перемишль. При цьому в Перемишлі планується пересадка на потяг “Укрзалізниці”, який буде довозити пасажирів до Львова.

Про це йдеться в сьогоднішньому повідомленні RegioJet, з розпорядження ЦТС, повідомляє Центр транспортних стратегій.

У компанії відзначають, що для запуску поїзда до Перемишля, нарешті, отримано дозвіл на доступ на польську ж/д інфраструктуру від Адміністрації залізничного транспорту Польщі (UTK).

Заявляється, що на станції Перемишль-Головний буде організоване “пряме гарантоване з’єднання від RegioJet і українського перевізника-партнера в напрямку Львова”.

Точна дата початку виконання рейсів буде визначена після зняття обмежень на поїздки, пов’язаних з Covid-19. Але RegioJet готується запустити операції на маршрути до квітня 2021 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вихід на польський ринок був в наших планах давно. З весни 2021 роки ми будемо пропонувати щоденні рейси з Кракова, Перемишля і Львова до Праги, Оломоуц і інші міста Чеської Республіки. Пасажирам буде надано повний спектр послуг на борту, які вони знають по іншим рейсам RegioJet, включаючи безкоштовну каву, підключення до Інтернету та інші послуги“, – прокоментував Радим Янчур, власник RegioJet.

Потяги курсуватимуть в нічний час з відправленням з Праги, Перемишля і Кракова у вечірній час і з ранковим прибуттям на кінцеві станції. У пасажирів буде можливість подорожувати в спальних або сидячих вагонах.

В даний час компанія інвестує в подальше збільшення парку поїздів далекого прямування. Вже куплені перші два з 15 мультисистемних локомотивів Bombardier TRAXX MS3. Також компанія має намір вкласти значні кошти в розширення свого вагонного парку в 2021 році. На додаток до 50 залізничних вагонів, придбаним компанією в цьому році, в 2021 році буде додано як мінімум 70 вагонів.

Нагадаємо, що ще до початку пандемії коронавірусу чеський оператор планував запустити поїзд в напрямку України в червні 2020 року, потім новою датою називався грудень. Спочатку передбачалося, що поїзд з Праги в Польщі буде доїжджати до станції Медика, а в Україні – до станції Мостиська-2, а далі до Львова пасажирів будуть довозити автобусами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На початку грудня Радим Янчур заявив, що RegioJet все ще планує подальше розширення мережі нічних поїздів за рахунок маршруту в Польщу і Україну.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності