Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Німеччина захищає інтереси Росії, а не дбає про безпеку Європи

У Міністерстві закордонних справ Польщі переконані, що Берлін вважає пріоритетними стосунки з РФ у порівнянні з проблемою безпеки Центральної та Східної Європи. Варшава вимагає від німецького уряду більшої солідарності з «найближчими партнерами».

Про це у інтерв’ю заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковскі, передає новину «Преса України».

«Польща вступила в НАТО в 1999 році, але досі на території Польщі й Центрально-Східної Європи немає жодної постійної одиниці Альянсу. Причина в тому, що Німеччина більше стурбована інтересами Росії, ніж безпекою Центральної Європи. Ми повинні запитати німців: де ваша солідарність з вашими найближчими партнерами?» – ​сказав Ващиковскі.

Він також зазначив, що Німеччина мала би надавати перевагу допомозі європейцям, ніж потужному напливу біженців з Сирії. Так він прокоментував твердження про те, що Польща не демонструє солідарності з країнами, які потерпають від потоку мігрантів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо говорити про солідарність, то хочу запитати: а коли німці дозволили працювати в себе полякам після того як Польща вступила в ЄС у 2004 році? Через сім років. Чому тоді не говорили про недостатню солідарність? А сьогодні ФРН без проблем приймає мільйон сирійців, людей з іншого континенту», – ​заявив польський дипломат.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності