Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німецькі САУ – це “ліверна ковбаса” на гусеницях, а не Porsche чи Mercedes

Всього через один місяць після поставки німецьких самохідних артилерійських установок (САУ) Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) в Україну ці артилерійські гармати вже демонструють явні ознаки зносу, йдеться в матеріалі німецького видання Der Spiegel.

Про це інформує DW.

У середині поточного тижня уряд у Києві вже повідомив міністерству оборони ФРН, що після інтенсивного обстрілу російських позицій деякі із семи САУ PzH 2000, поставлені наприкінці червня в Україну, показали повідомлення про помилки. Тому кілька гаубиць, з огляду на все, потребують ремонту.

Як вважають у бундесвері, проблеми пов’язані із високим темпом ведення вогню під час використання гаубиць українськими збройними силами. На думку експертів, це створює величезне навантаження на механізм заряджання гаубиці. У Німеччині 100 пострілів на день із однієї важкої зброї вже вважалося б високим рівнем інтенсивності стрілянини, але українці, очевидно, випускали набагато більше снарядів, вважають у бундесвері.

Крім того, українські солдати, ймовірно, спочатку намагалися стріляти по цілях на дуже великій відстані, пише далі Der Spiegel. За інформацією видання, бундесвер зобов’язався за короткий термін відправити в Україну додаткові комплекти запасних частин для усунення проблем. Водночас уряд Німеччини веде переговори з військово-промисловим комплексом щодо створення центру з ремонту зброї у Польщі, щоб скоротити час на транспортування та виконання ремонтних робіт.

За даними Der Spiegel, нові проблеми виникли і з постачанням боєприпасів для німецьких зенітних самохідних установок Gepard, перші п’ять одиниць яких недавно поставлено в Україну. У ході тестових стрільб у Німеччині з’ясувалося, що система вогню Gepard не розпізнає снаряди норвезької компанії, яка нещодавно почала їх виробляти для Gepard з подальшою передачею Україні. Тепер необхідно модифікувати снаряди, після чого вони знову будуть випробувані в серпні. 

Отож, коли нещодавно екс-президент США Трамп піддав критиці країни-члени НАТО, за те що вони самостійно не готові будь з ким воювати, а не те що з росією, та надто покладаються на американські озброєння та гроші, економлячи власні капітали, він був цілковито правий?..

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, буцімто Німеччина передала Україні три обіцяні реактивні системи залпового вогню MARS-II, три самохідні артилерійські установки системи протиповітряної оборони IRIS-T, але дана інформація виявилася німецьким фейком. Натомість, за даними ЗМІ, Україна вирішила придбати 11 таких систем…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності