Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

російська Німеччина внадцяте блокує постачання зброї Україні…

Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт відкинула постачання БТР Fuchs Україні, передає Spiegel.

“Ми підтримуємо Україну всім, що можливо і відповідально. Але ми маємо забезпечити здатність Німеччини захищатися”, – сказала міністр.

«Ми підтримуємо Україну всім, чим можливо. Але ми маємо гарантувати здатність Німеччини захистити себе», – заявила глава Міноборони ФРН, коментуючи вимогу опозиції надати Україні військову техніку.

Він також назвала запит опозиційного блоку ХДС/ХСС «грабунком» (політсила А. Меркель).

«Безвідповідально хотіти грабувати Бундесвер, особливо в наш час і ігнорувати військові поради генерального інспектора», – сказала Ламбрехт.

Зазначимо, генерал Еберхард Зорн, який виконує функції генерального інспектора збройних сил Німеччини, раніше також заявив, що Бундесвер не має можливості передати Україні техніку зі своїх запасів.

Як відомо, на озброєнні Німеччини знаходяться понад 800 бронетранспортерів Fuchs різних модифікацій.

Нагадаємо, ЗСУ вже отримали від Німеччини обіцяні самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Канцлер Олаф Шольц запевнив, що Німеччина допомагатиме Україні зі зброєю і надалі.

Нагадаємо, що сьогоднішнє падіння курсу євро має відношення до того, що вчора британський прем’єр Борис Джонсон вимушено під тиском британських лібералів, а тих під тиском європейських (і ФСБ) подав у відставку. Саме Джонсон провів брекзіт Великобританії по виходу її зі складу ЄС, що потужно вдарило по економіці цього солом’яного Союзу. А минулого року й Польща почала лякати ЄС можливістю свого виходу, яку підкріпив Джонсон своєю пропозицією створення нового Союзу в складі Великобританії, Польщі, Прибальтійських країн і України. І цей можливий новий Союз навіть благословили США. А головне, Джонсон і президент Польщі Дуда були чи не єдиними вагомими європейськими політиками, які наполягали на украданні миру між Росією та Україною виключно на умовах України. Звісно, що усе це разом із санкціями щодо РФ сильно вдаряло по економіці ЄС, тож наступними наслідками після відставки Джонсона стали блокування Єврокомісією запропонованого ж нею 1,5 млрд. євро Україні допомоги, а Німеччиною – чергового блокування постачання зброї…
Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності