Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Німці посилили присутність НАТО в Литві та Румунії

Конвой німецької армії зі 130 солдатів та 60 транспортних засобів прибув до Литви у четвер, доставивши майже половину запланованого посилення для бойової групи НАТО, в той час як німецькі винищувачі Eurofighter прибули на військову авіабазу, що знаходиться на сході Румунії.

Про це йдеться в повідомленні ВПС Німеччини в Twitter.

Уточнюється, що три винищувачі Eurofighter і близько 60 військовослужбовців приєднаються до італійських і румунських сил для виконання посилених місій з охорони повітряного простору протягом наступних трьох тижнів.

Підкреслюється, що вони будуть розміщені на авіабазі Михайло Когелнічану на Чорному морі, куди раніше в цьому місяці були передислоковані близько 1000 американських військовослужбовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В цей же час президент Литви Гітанас Науседа заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив його, що німецькі солдати уповноважені боротися за захист Литви, пише Reuters.

«Німецька армія знаходиться на нашій території, щоб захищати нас, і якщо Литві загрожуватиме небезпека, вони справді готові виконати свій обов’язок», – сказав Науседа.

Переміщення німецьких військових триватиме до кінця тижня, всього до Литви прибудуть 350 військовослужбовців та 100 транспортних засобів.

У вівторок колона артилерійських та розвідувальних підрозділів вийшла з Єгербрюка на сході Німеччини та пройшла сушею через Польщу. За нею протягом найближчих 2-3 днів підуть гаубиці на важких транспортних транспортерах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Військова присутність союзників у Литві є критично важливим фактором стримування», – заявив заступник міністра оборони Литви Маргіріс Абукявічюс.

Раніше в Міноборони РФ заявили, що частина збройних сил повертаються з навчань і прямують до своїх постійних місць дислокації. Йдеться про Західний та Південний округи, що межують з Україною.

Незважаючи на заяви про відведення частини російських військ на місця постійної дислокації, у НАТО не вбачають жодних ознак деескалації з боку РФ.

Американська компанія Maxar Technologies оприлюднила нові фото зі своїх супутників, на яких зафіксувала посилену активність російських військ поблизу українських кордонів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності