Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ніж у спину?! – ЄС відклав затвердження угоди про торгівлю з Україною

Бельгійське головування у Раді ЄС перенесло заплановане на 25 березня узгодження торгової угоди з Україною на середу, 27 березня. Продовжуються переговори з послами 27 країн.

Про це пише польське RMF FM.

«Затвердження угоди про безмитну торгівлю з Україною відкладено», – повідомила кореспондентка видання у Брюсселі.

Стверджується, що Франція та Польща за підтримки країн, що сусідять з Україною, хочуть внести зміни до угоди, які ще більше обмежать імпорт сільськогосподарської продукції з цієї країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відстрочення затвердження угоди пов’язане з тим, що багато країн ще не знають, як голосуватимуть, пояснило видання. Керівництво Ради ЄС вирішило залишити ще трохи часу для ухвалення остаточного рішення.

«Бельгійці поки що не планують вносити зміни до тексту угоди, оскільки, на їхню думку, це означатиме необхідність повторних переговорів із Європарламентом, що подовжить весь законодавчий процес та поставить під загрозу своєчасне узгодження угоди з Києвом», – сказано в публікації.

Дипломати з Франції, однак, запевняють, що відстрочення затвердження угоди означає, що «переговори тривають» і що «текст угоди не готовий до ухвалення».

Окрім країн-сусідів України, готовність приєднатися до франко-польської ініціативи висловлюють також Італія, Австрія, Словенія та Хорватія, стверджує польське видання. Проте Німеччина та Нідерланди не хочуть змін до угоди. Вони вважають неправильним, що, з одного боку, ЄС виділяє мільярди євро на підтримку України, а з іншого – хоче позбавити її можливості заробляти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що частка країн Євросоюзу у загальному обсязі експорту українського м’яса збільшилась до 46% за підсумками 2023 року.

Ще одна країна долучилася до співробітництва з Україною. Тепер українські підприємці отримали можливість експортувати рибу та рибні продукти до Кувейту.

Україна домагатиметься закріплення безмитного режиму торгівлі з Європейським Союзом в Угоді про асоціацію з ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності