Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

«Нормандська четвірка» вирішуватиме питання «миротворців на Донбасі?

Найближчим часом відбудеться зустріч глав МЗС «нормандської четвірки» з питань можливого введення миротворців на Донбас.

Про це в інтерв’ю «5 каналу» в суботу, 4 квітня, заявив президент Петро Порошенко.

«Найближчим часом має відбутися зустріч або конференція міністрів закордонних справ країн – членів» нормандського формату «для обговорення питання формату, модальності, термінів введення миротворців. Уже мова йде про конкретику», – заявив Порошенко.

Також він додав: «Сподіваюся, що почнуться дискусії і в ООН на рівні керівників місій країн-постійних членів, і вже відбулися за моїм дорученням консультації глави МЗС з Генсеком ООН».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Така конкретна кропітка міжнародна робота (ведеться), яка має призвести до того, що ми забезпечимо мир – і саме він є нашою метою – я упевнений, що альтернативи не існує», – додав Порошенко.

При цьому він підкреслив: «Миротворці не є альтернативою ОБСЄ».

«Миротворці стоять у буферній зоні, лінії зіткнення кордону. А ОБСЄ перевіряє дотримання виконання мінських домовленостей по всій окупованій території. І співпраця ОБСЄ, збільшення кількості місії, розширення мандату, технічне оснащення і гарантують те, що припинення вогню буде сталим, виведення військ – надійним, звільнення заручників нарешті відбудеться», – заявив президент.

Порошенко також додав, що влада докладе зусиль до відновлення дії українських медіа на окупованих бойовиками територіях, «щоб люди знали правду, а не лише пропаганду» та роззброєння НЗФ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності