Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НОУТБУКИ від ЮНІСЕФ для ШКОЛЯРІВ, – яка їх доля?..

Впродовж листопада дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти й науки надав українським школам майже 29 тисяч нових ноутбуків. Однак отримати ноутбук для навчання безкоштовно зможе не кожен.

При підготовці матеріалу було використано джерела: Міністерство освіти й науки України, ЮНІСЕФ.

Що відомо про акцію

Впродовж листопада поточного року ЮНІСЕФ (у співпраці з Міністерством освіти й науки) надав дітям України майже 29 тисяч ноутбуків.

За словами голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніра Маммадзаде, право на освіту має кожна дитина. Саме тому дитячий фонд ООН сприяє навчанню українських дітей, для яких доступ до формальної онлайн-освіти ускладнений через закриття шкіл в умовах війни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для запобігання подальших освітніх втрат“, – додав він.

У МОН уточнили, що обладнання було закуплене та доставлене за підтримки Європейського Союзу, урядів Німеччини, Фінляндії, Республіки Корея та Японії, а також у межах ініціативи “Технології для біженців” від Breakthrough Prize Foundation.

Хто отримав/отримає нові пристрої

Ці ноутбуки призначені для учнів середнього й старшого шкільного віку з 10 областей України – Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Чернігівської, Харківської та Херсонської.

У тимчасове користування нові пристрої отримають:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • діти з-поміж ВПО
  • учні з інвалідністю
  • діти з малозабезпечених сімей
  • діти, позбавлені батьківського піклування
  • діти з інших вразливих категорій

Ноутбуки (у співпраці з місцевими органами управління освітою) розподілять серед навчальних закладів. Вони надаватимуть їх у тимчасове користування учням.

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий зауважив, що завдання влади – забезпечити дітей девайсами для навчання там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття.

“Гаджет для них – це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів… Це однозначно інвестиція у стале майбутнє”, – підсумував він.

Подібні ініціативи

Навесні в Україну вже доставляли 20 тис. нових пристроїв:

  • 10 тис. планшетів для учнів молодшої школи
  • 10 тис. ноутбуків для дітей середнього і старшого шкільного віку

Всі ці гаджети вже використовуються за призначенням.

Крім того, впродовж наступних трьох місяців планується доставити у прифронтові регіони ще майже 40 тис. пристроїв – згідно з пріоритетами, визначеними МОН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності