Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Нова приватна школа у Івано-Франківську, – міська капіталізація для “соціал-націоналістів”

В Івано-Франківську з першого вересня відкривається нова приватна школа Astor School.

Будівлю школи будує будівельна компанія МЖК Експрес-24. Вже збудований цоколь і частина першого поверха. Це один з найбільш швидких будівництв будівлі школи в Україні.

У “свободівському” Івано-Франківську стрімко розвивається капіталізм, хоча при першій назві керуючої містом партії, Соціал-націоналістична партія України (СНПУ), мав би розвиватися справжній соціалізм, скажімо за фінським чи канадійським типом. А поки в місто все частіше приходять приватні інвестиції, і декотрі з них спрямовані на приватну освіту дітей.

Нові приватні школи несуть користь місту та учням, адже розвантажують переповнені державні заклади освіти. Не секрет, що у франківських школах мало де зустрінеш класи, в яких є менше 25 дітей. Це зменшує доступність учнів до особистого контакту з вчителем, а освітян виснажує та ще й зменшує їхню ефективність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Навчання дітей у приватних закладах має низку переваг над традиційною освітою. Міжнародний досвід вже давно показав, що вона краще враховує індивідуальні особливості учнів та є якіснішою. У класах навчаються менше учнів, вони тісніше взаємодіять з освітянами. У приватних школах на вищому рівні комфорт у приміщеннях, безпека і навіть харчування.

Творцями нового приватного навчального закладу в Івано-Франківську є компанія Inter Education, яка створює сучасні дитячі садки, початкові та середні школи, літні табори, міжнародні навчальні тури для учнів.

Місце розташування нової школи Astor School унікальне і одне з найкращих в місті – біля міського озера, в тій рекреаційній зоні, де ще донедавна було заборонене будівництво, але бабло перемогло зло. Воно обрано не випадково – творці хотіли поєднати зручне розташування школи з наявністю природи та вкрай необхідного дітям чистого повітря, прогулянками на велосипеді навколо озера.

Тож діти зможуть навчатися в найзеленішій екологічній зоні Івано-Франківська, а на перервах чи позакласних заняттях прогулюватися поблизу озера чи у парку.
Шкода тільки, що ніхто так не дбає за добробут учнів у звичайних комунальних школах, щоб ті теж мали, де погуляти на чистому повітрі, але цього ніколи вже не буде, бо у місті, яке займає в Україні місце по кількості, щільності та швидкості забудови, вже не залишилося зелених рекреаційних зон, а там де раніше стояла під парканом собача будка, сьогодні виростає нова багатоповерхова свічка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності