Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Нова соціальна норма споживання газу

Кабінет Міністрів ввів соціальну норму в 1 200 куб. м газу на людину в опалювальний сезон.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

«Встановлюється соціальна норма в розмірі 1 200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців). Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону», – ​сказано в повідомленні.

Згідно з документом, також було прийнято рішення, що в лютому 2016 буде здійснено контроль реальних обсягів споживання населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соціальної норми у разі холодної зими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав постанову, що спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період, згідно з якою воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

Урядом також вносяться зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств житлово-комунального господарства, що проводиться в щомісячному режимі залежно від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

Прийнято також рішення, згідно з яким за результатами першого кварталу 2016 року залежно від ціни імпортованого газу і курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природного газу.

Прем’єр-міністр підписав зміни до постанови про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування, яке передбачає встановлення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку витрати газу, електричної та теплової енергії на потреби опалення залежно від кількості поверхів будівель, нормативи користування послугами для централізованого опалення при умови обладнання житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання, електричною енергією для індивідуального опалення, диференційовано за періодами часу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляло агентство, Яценюк вважає першочерговим завданням місцевої влади після виборів 25 жовтня проведення заходів з енергоефективності та реалізацію програми житлових субсидій.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності