Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ В УГКЦ

3 - НОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ В УГКЦ.У вівторок, 27 травня 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ о. Йосафата Мощича, cинкела Івано-Франківської архиєпархії, Єпископом-помічником цієї церковної адміністративної одиниці, надаючи йому титулярний осідок Пульхеріополя (Pulcheriopolis).

Владика-номінант Йосафат Мощич народився 16 вересня 1976 року в Старому Роздолі на Львівщині. Священиче формування здобув в Івано-Франківській духовній семінарії та отримав ієрейське рукоположення 26 вересня 1999 року. 2002 в Місійному згромадженні святого Андрія Первозванного склав довічні обіти.

Протягом 2000-2003 років о. Йосафат Мощич навчався в Римі, здобувши ліценціат з морального богослов’я та пройшовши курс виховників покликань до богопосвяченого життя. Перебуваючи в Італії, забезпечував душпастирське обслуговування для українців греко-католиків в містечку Гроссето.

Повернувшись до України, здійснював євангелізаційне, місійне та реколекційне служіння, а також від 2003 року є настоятелем Місійного згромадження святого Андрія Первозванного. Від 2010 року він очолює місійно-євангелізаційний відділ Івано-Франківської єпархії, від 2011 – відповідальний за душпастирство мігрантів та синкел у справах мирянських рухів Івано-Франківської архиєпархії. Крім української, володіє російською, польською та італійською мовами.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності