Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Нові граничні ціни на балансуючому українському ринку ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові граничні ціни на ринку «на добу наперед», а також на внутрішньодобовому та балансуючому ринку.
Про це стало відомом під час засідання  Національної комісії, яке відбулося 27 червня 2023 року.
Згідно з рішенням регулятора, на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому (ВДР) встановлюються такі прайс-кепи:
    • з 00:00 до 07:00 – 3 000 грн/МВт-год;
    • з 07:00 до 19:00 – 5 600 грн/МВт-год;
    • з 19:00 до 23:00 – 7 200 грн/МВт-год.

Мінімальна гранична ціна – 10,00 грн/МВт-год.

На балансуючому ринку максимальна гранична ціна становить 125% від ціни РДН, визначеної оператором ринку для кожного розрахункового періоду відповідної доби постачання; мінімальна гранична ціна – 0,01 грн/МВт-год.
«Рішення, яке ми сьогодні розглядаємо, повинно бути прийнято якнайшвидше, оскільки вже зараз кінець місяця і для забезпечення роботи ринку необхідно безпосередньо розуміння і передбачуваність рішень регулятора», – наголосив член НКРЕКП Руслан Кайдаш.
Нагадаємо, що ​​«Укренерго» виконало близько 50-60% із запланованого обсягу відновлювальних робіт в магістральній мережі.
Раніше в «Укренерго» повідомили, що за тиждень з 19 по 25 червня енергетики повернули світло 30 тисячам родин у 60 населених пунктах Донецької та Дніпропетровської областей та місті Києві, що лишилися без електропостачання через обстріли з боку рф.
З 30 червня в Україні почнуть діяти нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу, які майже вдвічі перевищать ціни до підвищення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності