Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Нові мітинги в Тбілісі

Сьогодні в Тбілісі другий день продовжуються мітинги, які вчора були розігнані зі застосуванням сили. Вчора “За лаштунками” увесь день висвітлювала ці події на своєму телеграм-каналі.

Так вчора, 7 березня, провладна проросійська більшість у грузинському парламенті за прискореною процедурою почала розгляд так званого закону про «іноагентів», спрямованого проти т.зв. “незалежних” ЗМІ та громадських організацій. Раніше подібний був ухвалений російською держдумою.

У результаті в центрі Тбілісі розпочалася багатотисячна акція протесту, проти якої влада застосувала поліцейський спецназ, водомети і сльозогінний газ.

Нагадаємо, що комітет грузинського парламенту з юридичних питань підтримав дві версії резонансних законопроєктів, які вводять у країні так званих «іноагентів».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що у парламенті Грузії депутати під час засідання, де розглядали закон про «іноагентів», влаштували бійку.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила із заявою на тлі заворушень у Тбілісі проти скандального закону про «іноагентів».

У грузинському Тбілісі силовики повністю зайняли територію, прилеглу до парламенту Грузії, відтіснивши протестувальників.

Ніч, що розпочалася бурхливими сутичками між правоохоронцями і учасниками стихійного мітингу під будівлею парламенту Грузії, завершилася обіцянками опозиції перейти до щоденних протестів «до перемоги».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності