Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Нові правила для одержання субсидій із 1 січня, – Міністр

З 1 січня 2021 року в Україні розширили програму отримання субсидій та змінили правила їх надання. Зокрема, тепер право на субсидію мають ті українці, а також їхні родичі, які працюють за кордоном.

Отримати допомогу можна й у тому разі, якщо в сім’ї хтось доглядає за особою з інвалідністю. Легше це зробити стане і тим, хто став безробітним. Адже тепер доходи беруться за останній місяць, а не за пів року, як було раніше.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За словами Лазебної, уряд цього року тричі переглядав програму отримання субсидій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми автоматично повністю перепризначили близько трьом мільйонам домогосподарств субсидії. Крім того, на початку збільшили соціальні норми. Ми зняли такий критерій для отримання виплат, як успадковане майно. Останнє рішення, яке ухвалили у грудні стосується людей, які отримують допомогу з часткового безробіття. Бо є умова – три місяці треба сплачувати єдиний соціальний внесок”, – каже вона.

Змінилися також і правила подавання документів. “Для тих трьох мільйонів людей, які є в програмі, то для них нічого не змінюється”, – наголосила міністр.

Заяву на отримання субсидії можна буде подати лише поштою або ж онлайн на офіційному сайті чи в застосунку “Дія”.

Управління соцзахисту припинили особисто приймати громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це пов’язано з реформою децентралізації. У громадах є соціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей. Це стосується 67 видів допомог. Зокрема, і за субсидіями”, – повідомила Лазебна.

Раніше Міністерство фінансів підготувало Методику перевірки житлових субсидій.

Методика визначає загальні принципи перевірки достовірності інформації, визначеної законодавством для призначення, нарахування та/або виплати житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності