Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Нові рейси до Польщі з львівського летовища

У Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відкрили три нові рейси авіакомпанії Wizz Air – Львів-Гданськ, Львів-Катовіце, Львів-Дортмунд. Сьогодні, 26 березня, на львівському летовищі урочисто зустрічали перший літак, який прибув із Гданська.

Із Гданська прилетіла велика делегація, в яку ввійшли як очільники місцевих органів влади, так і підприємці і представники академічної спільноти.

«Маючи прямий рейс, віддаль між нашими містами скоротилась до однієї години. Це можливість мати більш тісну співпрацю», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Гданськ – це для нас новий напрямок і це буде так зване продовження автомагістралі GO Highway та Via Carpatia, які саме через Львівщину повинні поєднати два порти Гданська та Одеси. І цей проект, який був розпочатий минулого року на Львівщині, цьогоріч продовжиться і в інших областях України», – сказав т. в. о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент міста Гданська Павло Адамович у своєму вітальному слові зазначив, що Україна завжди була членом Європи і тепер чекає лише на офіційне визнання в документах ЄС. За його словами, Україна є «лідером у змінах», зокрема, в адаптації до вимог ЄС.

Регулярні рейси зі Львова здійснюватимуть двічі на тиждень. Аналогічний рейс до Гданська з Києва, зазвичай, заповнений на понад 90%, і в гданському аеропорту очікують, що такою ж буде наповненість рейсу зі Львова.

Як зазначила генеральний директор МА «Львів» ім. Данила Галицького» Тетяна Романовська, перемовини про відкриття рейсу до Гданська велись близько року. Загадом на сьогодні львівський аеропорт має сім нових напрямків до Польщі.

«Із кінця жовтня додасться ще два рейси. Загалом буде 10 маршрутів з Польщею. Це наша спільна перемога», – сказала вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Романовська повідомила, що в цьому році в львівському аеропорту очікують понад 1,5 млн пасажирів. Водночас працюють з різними лоукостерами над відкриттям в майбутньому інших маршрутів, зокрема, в такі країни як Іспанія, Італія, Португалія, Франція.

Відповідаючи на питання, коли у Львові буде забезпечено якісне транспортне сполучення до аеропорту, міський голова Андрій Садовий заявив, що «тролейбуси йдуть всі нові», а також, що «скоро будемо запускати шатл з аеропорту на вокзал».

«До кінця року маємо закупити 150 нових великих автобусів. Рішення було на сесії. Також буде 50 нових тролейбусів. Це суттєво поміняє транспортну ситуацію», – додав він.

Як повідомлялося, у 2017 році аеропорт «Львів» збільшив пасажиропотік на понад 46%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, минулого тижня стали відомі перші напрямки лоукоста Ryanair з України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності