Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Нові відкриття на розкопках Тернопільського замку

Після тротижневих археологічних робіт біля Тернопільського замку, археологам вдалося розкопати знахідки, які можуть змінити уявлення не лише про історію побудови замку, а й заснування самого Тернополя.

На  глибині близько двох метрів, тернопільські археологи знайшли майданчик із цегли та казан із XVІ століття. Цегляне замощення археологи датують 19-м століттям.  Для чого його використовували наразі з’ясовують.4dakips

Керівник археологічної  експедиції Богдан Строцень розповідає, що на місці теперішніх розкопків два століття тому знаходився оборонний рів, який пізніше засипали: «Поки з невідомою для нас метою, дану ділянку було замощено цеглою. Є цегла зі штампами 19-го століття, є більша цегла з 17 століття.  Це не бруківка і по ній не ходили, оскільки цегла не затерта і не стертий будівельний розчин», – розповів Богдан Строцень.

Також археолог зауважив, що вмощували рів цеглою із старих будівель. Можливо й тієї, що залишилася  після того, як розібрали призамкові укріплення.

Окрім цієї знахідки, під землею науковці знайшли ще один сюрприз – казан фабричної роботи, який також датується 19-м або ж 20-м століттям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Археологи та історики припускають, що дана укладена цеглою ділянка могла слугувати підлогою господарського приміщення, оскільки казан стоїть прямо на ній.

Заступник міського голови Леонід Бицюра розповів, що розкопки допоможуть детально дослідити історію Тернополя.

« Ми хочемо довести усю логічність створення міста. Серед  найважливіших завдань розкопок – дослідження історії міста, підготовка кошторисів та проектної документації до реконструкції призамкової площі, яка має бути окрасою Тернополя та реконструкція самого замку та при замкової території»,- прокоментував Леонід Бицюра.

Розкопки триватимуть до 12 серпня. Усі дані з’ясовуватимуть впродовж археологічної роботи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності