Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Новий порядок субсидій для родин пенсіонерів та інвалідів

Минулої п’ятниці Верховна Рада прийняла за основу та в цілому проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)», реєстр. № 2676 (доопрац.).

За словами одного з авторів закону, Голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмили Денісової, він встановлює для пенсіонерів, інвалідів та їхніх родин нову процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Зокрема, непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам, які зареєстровані у будинку і сім’я яких складається лише з таких осіб, субсидії призначатимуться без звернення громадянина на підставі відомостей від Пенсійного фонду України та інших органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, отриманих в порядку обміну інформацією.

Непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам, які зареєстровані у будинку і до складу сім’ї яких входять інші особи – за зверненням громадянина на підставі довідок про доходи зареєстрованих громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У свою чергу, працюючим пенсіонерам та працюючим інвалідам, які зареєстровані у будинку і сім’я яких складається лише з таких осіб або ж до складу сім’ї входять інші особи, субсидія призначатиметься за зверненням громадянина на підставі довідок про доходи зареєстрованих осіб.

– Тобто, для отримання державної підтримки на оплату рахунків за комунальні послуги людині не потрібно самостійно розраховувати, заповнювати, надсилати бланки та зазначати, які доходи вона отримує та з яких джерел. Непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам – житлова субсидія надаватиметься автоматично, а родинам, до складу яких входять пенсіонер чи інвалід – за довідками про доходи зареєстрованих осіб, – підкреслила Людмила Денісова.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності