Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

НОВИЙ СМЕРТЕЛЬНИЙ ВІРУС З АФРИКИ ПРОСИТЬСЯ У ГОСТІ?

На своїх сторінках «ЗЛ» уже повідомляла про нові захворювання, які разом з іноземними студентами сьогодні окупували великі міста України, де знаходяться ВНЗ, що погодилися прийняти їх на навчання.

В першу чергу мова йде про венеричні захворювання, які звісно відомі нашим медикам, але про декотрі їхні характерні прояви донедавна можна було прочитати лиш у підручниках (мова йде про ті, що найчастіше зустрічаються в країнах Африки, а також Близького та Далекого Сходу). Тепер же вони отримали таку можливість ознайомитися з ними на практиці, як і ряд пересічних громадян, що надто переймаються питаннями тісної інтернаціональної дружби у всіх її проявах. Про ріст венеричних захворювань вже не раз говорили ЗМІ й лікарі-дерматовенерологи…

Минулого року великого переполоху у світі та й в Україні наробив спалах зараження вірусом Ебола та вчасності кілька випадків його виявлення у африканських студентів в Європі та РФ. Україну тоді ніби пронесло…

Днями Нігерію вразила невідома хвороба, від якої вже померли щонайменше 18 осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загадкове захворювання вражає центральну нервову систему, викликає порушення зору, головний біль і втрату свідомості, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Перевірка показала, що це – не вірус Ебола.

Спалах захворювання почався кілька днів тому на південному сході країни і швидко поширився. Всі інфіковані помирають протягом доби.

Так ось, чи не варто тут нагадати, що більшість іноземних студентів медичний огляд перед початком навчання в Україні (перед поступанням на перший курс ВНЗ) проходять у себе вдома, а в Україні – як повезе. Щодо того, щоб іноземні студенти проходили повторні мед обстеження після кожного свого повернення з канікул, й мови нема…
Проте, коли ж будь-який українець, виїжджаючи на роботу чи навчання в Європу чи ту ж таки Африку, повинен з собою мати навіть довідку про результат аналізів щодо обстеження на СНІД, хоча закордоном йому все рівно ще раз доведеться перездавати ці ж самі аналізи та по новому проходити те ж саме медичне обстеження!..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

То що ж, панове українці, на який подарунок від іноземних гостей нам чекати сьогодні? Невже нам доведеться від тепер боятися появи в Україні й нового смертельно небезпечного вірусу з Нігерії теж?..

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності