Про це повідомляє міністр навколишнього середовища Туреччини Мурат Курум.

Канал з’єднає Чорне море на північ від Стамбула з Мармуровим морем на півдні та оцінюється в 9,2 мільярда доларів.

Цей крок був зроблений через рік після того, як Туреччина провела перший тендер на реконструкцію двох історичних мостів у своєму найбільшому місті, де планується прорити 45-кілометровий канал, що просувається президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми схвалили плани розвитку проєкту Kanal Istanbul Project і винесли їх на громадське обговорення. Ми швидко зробимо кроки, щоб збагатити нашу країну і священне місто каналом Стамбул“, – написав Курум в Twitter.

Канал з’єднає Чорне море на північ від Стамбула з Мармуровим морем на півдні та оцінюється в 75 мільярдів лір ($9,2 мільярда).

Корок в Суецькому каналі:

  • із 24 по 29 березня 2021 року судно Ever Given повністю блокувало рух Суецьким каналом, який з’єднує Середземне і Червоне моря.
  • Гігантський контейнеровоз під прапором Панами спробував розвернутися у вузькому просторі та намертво застряг на мілині.
  • Станом на 25 березня 2021 року вісім буксирів не змогли зрушити судно.
  • Корабель 400 метрів завдовжки, 60 метрів – завширшки та розрахований на 200 тисяч тонн вантажу.
  • Протяжність Суецького каналу становить 193 км (120 миль). Він був відкритий в 1869 році та є одним з найбільш завантажених водних шляхів у світі. Близько 12% світової торгівлі, в тому числі майже 10% нафти та 8% зрідженого природного газу, проходить через канал.
  • 26 березня 2021 року з’явилася інформація про те, що для того, щоб зняти з мілини 400-метровий контейнеровоз, може знадобитися кілька тижнів оскільки судно доведеться розвантажити.
  • Збої на вантажному ринку руйнують світову торгівлю, особливо продовольчими та сільськогосподарськими продуктами. Транспортні потоки в портах різко впали, фрахтові витрати зросли, а поставки сповільнилися.