Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Новий мобілізаційний закон дає нові корупційні можливості воєнкомам, – Антикорупційний комітет ВР

Антикорупційний комітет побачив у підготованому Кабміном законопроєкті про мобілізацію корупційні ризики, в Міноборони з такими висновками погодилися.

Про це розповіла журналістам голова підкомітету з питань дотримання законодавства у сфері запобігання та протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування Вікторія Сюмар.

«Ось, наприклад, відсутність у законі України «Про військовий обов’язок і військову службу» вичерпних випадків надання громадянам відтермінування від направлення на базову військову службу надає районним (міським) комісіям надмірну дискрецію щодо встановлення таких підстав на власний розсуд, та містить корупційні ризики. Ба більше, такі зміни створюють ризики для зловживань своїми повноваженнями і членам комісії вищого рівня, зокрема під час перевірки підстав надання такого відтермінування», – вказала Сюмар.

Народна депутатка зазначила, що в законопроєкті також багато іншої правової невизначеності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Як саме органи місцевого самоврядування забезпечуватимуть прибуття громадян до ТЦК? Використовувати силу, хоча це не є їх повноваженнями? Або як ТЦК визначатиме осіб, щодо яких застосовуватимуть стягнення, такі як, наприклад, заборона використання рухомого майна. Правова невизначеність тут може означати просто «нову касу» для ТЦК»,- підсумувала депутатка.

Як повідомлялося, зараз триває робота над проєктом закону про мобілізацію. І чим довший цей процес, тим більше питань виникає у громадян.

25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності