Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Новий штам “Омікрону” в Україні, але пандемія уже спадає, – “лисий Електронік”

В Україні зафіксували новий варіант штаму коронавірусу «Омікрон» – BA.2. Поки що зареєстровані поодинокі випадки. А в цей же час прем’єр Шмигаль каже, що в державі рівень пандемії спадає…

«Щодо варіантів BA.1, BA.2 – так, вони зареєстровані на території України. Поки це поодинокі випадки, і насправді коли ми подивимося на ці підвиди, підтипи штаму «Омікрон», то справді цей другий варіант викликає занепокоєння… Ми зараз не фіксуємо його масово, це переважно випадки зараження людей, що повернулися з-за кордону людей», – розповів головний санлікар Ігор Кузін.

Цей варіант штаму «Омікрон» іноді називають «невидимим», оскільки він не має генетичного маркера, який вчені використали, щоб відрізнити варіант BA.1 від «Дельти».

Результати дослідження датських учених виявили, що BA.2 більш заразний, ніж «Омікрон» BA.1. Але, за попередніми даними, наявні вакцини захищають від цього підвиду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що захворюваність COVID-19 в Україні продовжує зростати, в тому числі і через штам Омікрон. Але число госпіталізованих не збільшується, тому локдауна не буде.

Також нагадаємо, що Кабінет Міністрів ініціював розширення програми «Єпідтримка». Крім пенсіонерів купувати ліки за «ковідну тисячу» зможуть особи з інвалідністю I і II групи.

Водночас, станом на  сьогодні, 18 лютого, в Україні фіксують спад темпів захворюваності COVID-19.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«На сьогоднішній день ми почали фіксувати зменшення госпіталізацій. Завантаженість ліжок-40%. Ми маємо майже 73 тисячі ліжко місць. З них 96% забезпечені кисневою підтримкою»,- заявив Шмигаль.

Він також уточнив, що з початку вакцинальної компанії понад 15 млн українців отримали як мінімум одну дозу вакцину. Загалом же в Україну поставили 45 млн доз безпечних вакцин.

Для порівняння: вчора, 17 лютого, в Україні зафіксовано 34 938 нових випадків коронавірусу.

В цей же час протеже місіс Уляни Супрун міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко вважає, що наступні хвилі коронавірусної хвороби можуть бути восени 2022 року. Однак влада не планує вводити тотальний локдаун, оскільки політика адаптивного карантину чудово справляється.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Глава МОЗ уточнив, що карантинні обмеження і маски можуть бути скасовані за умови масової вакцинації українців. Ляшко зазначив, що мета МОЗ – 70% населення повністю вакциновано повним курсом і бустерна доза тим, хто її потребує.

«Я з нетерпінням чекаю, коли можна вийти і сказати, що ми відміняємо карантинні обмеження. У тому числі і масковий режим. Але треба ще трішки почекати і вакцинуватися.. Це дозволить нам з оптимізмом дивитися вперед і не застосовувати карантинні обмеження при подальшій потенційній хвилі зростання. Як прогнозується, хвилі ще будуть зокрема на жовтень-листопад 2022 року», – прогнозує Ляшко.

Також він підкреслив, що вводити жорсткий карантин в Україні не планують. Він зазначив, що якщо рівень вакцинації в Україні буде, як у листопаді 2021 року, то ця хвиля може стати останньою.

«У разі, якщо буде потреба, ми будемо ініціювати введення додаткових обмежень. Наперед кажу, не потрібно чекати введення карантинних обмежень, оскільки є ефективні профілактичні заходи… Ми бачимо, як ми пройшли в нашому адаптивному карантині, коли всі сфери економіки працюють навіть в “червоному” рівні епіднебезпеки для вакцинованих. Тому питання введення локдауну сьогодні навіть не стоїть на порядку денному», – втішив міністр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що Нідерланди скасовують всі коронавірусні обмеження з 25 лютого.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності