Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Новий український правопис СКАСОВАНО судом…

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував постанову Кабміну про новий український правопис.

Про це повідомив адвокат Дмитро Ільченко і голова спілки «Українська незалежна фундація правників» Ростислав Кравець.

Кажуть, таке рішення суд прийняв за позовом… школярки (її представників), яка буцімто боїться через раптові зміни у правописі не скласти ЗНО…

Щойно Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив наш позов та скасував Постанову КМУ про так званий “новий правопис”. Нагадую, це той самий правопис, в якому запроваджують “павзу”, “Атени”, “проєкт” та Марту замість Марфи. Підставою позову було те, що Уряд не має права змінювати правопис, оскільки подібне просто не є його компетенцією. Також під час розгляду з’ясувалося, що “мовна комісія” мала суттєві суперечки та не розробляла правопис саме в тій редакції, в якій він був затверджений урядом. Тобто в наш правопис вносилися зміни фактично на колінах“, – написав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами адвоката, рішення набуває чинності після його апеляційного перегляду, якщо КМУ подасть апеляцію.

Нагадую, що позов був направлений на захист української мови від її спотворення на користь регіональних діалектів“, – додав адвокат.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла закон про створення Бюро економічної безпеки.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності