Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

О. Сич вчасно зареєстрував у Верховній Раді важливий законопроект

На виконання «Програми захисту українців» народні депутати України Олександр Сич та Леонтій Мартинюк зареєстрували у парламенті проект Постанови про відзначення на державному рівні 100-річчя від дня народження видатного українського скрипаля та педагога, фундатора сучасної національної школи скрипкового мистецтва Вадима Стеценка.

На переконання Олександра Сича, прийняття Верховною Радою України відповідної Постанови (№3871) дозволить на належному, високому державному рівні вшанувати пам’ять людини, чий талант і творчі набутки одержали не лише широке визнання, але й заклали міцний фундамент майбутнього світового лідерства скрипкового мистецтва незалежної України, повідомляє прес-служба народного депутата.
«Вадим Кирилович Стеценко відіграв непересічну роль у розвитку національної музичної культури. Вшанування на високому державному рівні сторічного ювілею з дня його народження стане своєрідною даниною пам’яті особі, чия непокладна праця заклала підґрунтя сучасних досягнень скрипкового мистецтва незалежної України», – зауважив Олександр Сич.
Як підкреслив свободівець, проект Постанови було зареєстровано на виконання «Програми захисту українців». Окрім того, її прийняття сприятиме примноженню української національної музичної спадщини.
Загалом, в рамках підготовки та відзначення 100-річчя з дня народження Вадима Стеценка  депутати пропонують створити спеціальний організаційний комітет, розробити та затвердити план необхідних заходів, забезпечити висвітлення творчого спадку митця в засобах масової інформації.
«Сподіваюсь, чинній більшості у Верховній Раді вдасться осягнути велич постаті Вадима Стеценка, його роль у становленні національної школи скрипкового мистецтва, значення для сучасного покоління та для національної пам’яті загалом, й Постанова вже незабаром набуде чинності», – резюмував Олександр Сич.

Нагадаємо, 100 років від дня народження видатного українського скрипаля, педагога-новатора, професора Національної музичної академії України Вадима Кириловича Стеценка виповнюється 15 квітня 2014 року.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності