Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ОБІЦЯНОГО ЧЕКАЮТЬ ДОВГО, А ПОТІМ…

ГУЦУЛИ ПЕРЕКРИЛИ ТРАСУ НА ЗАКАРПАТТЯ

Цього понеділка у селі Татарів Яремчанської міської ради люди перекрили дороги які ведуть до Ворохти в напрямку Верховини та Яблуниці в напрямку Закарпаття. Вимогою активістів було змусити владу нарешті побачити аварійний стан доріг у селах Яблуниця та Ворохта, «раз олігархам з сусіднього гірського курорту байдуже, що дорога до їхнього «раю» пролягає через такі терні», – кажуть місцеві гуцули.

ГРОМАДА САМА РЕМОНТУЄ МІСТ…

У селі Верхній Вербіж Коломийського району громада об’єднала зусилля для ремонту зруйнованого моста. Мешканці кутка «Гора» взялися за ремонт моста. Сільський голова Віктор Андрійчук розповів, що жодної копійки з сільського бюджету на ремонт витрачено не буде, адже лісничий допоміг з деревиною, сам він домовився за пилораму, а далі люди все завершать власними руками…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

…А ОБ’ЄДНАНИМ ТЕРЕТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ ОБІЦЯТЬ ГРОШІ

У Печеніжинській об’єднаній територіальній громаді з центром у селищі Печеніжин, до складу якої увійшли 8 сіл Коломийського району, внаслідок об’єднання планують отримати додаткові кошти на розбудову території. Це стосується, зокрема, розвитку місцевої інфраструктури, проведення благоустрою, надання соціальних та адміністративних послуг.

Про це днями під час прес-конференції за участю керівника апарату облдержадміністрації Руслана Панасюка, директора офісу реформ, професора Дмитра Дзвінчука, сільського голови Марківки Михайла Стефанюка повідомив селищний голова Печеніжина Ігор Довірак. «За приблизними розрахунками, ми як об’єднана територіальна громада отримуємо 6 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток.

Громада сама визначатиме, куди спрямовувати ці кошти»,  – зауважив він. Також, за його словами, громада окреслюватиме і пріоритетні напрямки своєї життєдіяльності, намагаючись при цьому зберегти існуючу мережу соціальних закладів. Завдання представників обласної влади на етапі підготовки до такого процесу – допомогти у розробці стратегії розвитку територій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми на сьогоднішній день виділили для себе той добрий десяток громад, з якими будемо тісно співпрацювати, щоб допомогти їм інформаційно та організаційно. Радує, що Прикарпаття має наразі затверджений перспективний план, знайдено порозуміння з депутатським корпусом», – наголосив Руслан Панасюк.

Нагадаємо, що перспективний план об’єднання територій громад області було затверджено на засіданні сесії обласної ради 20 липня цього року. Печеніжинська об’єднана територіальна громада стала першою в Україні, яка пройшла всі етапи об’єднання згідно з методикою.

Підготував Петро Дуля

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності