Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Облгази Фірташа “відкликають” платіжки із газовими боргами за 30 місяців

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ із донарахуваннями, але сума боргу не підлягає сплаті – проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів.

Про це йдеться у заяві Регіональної газової компанії, що керує газовим бізнесом Дмитра Фірташа.

ДО ТЕМИОблгази Фірташа нараховують українцям віртуальні борги, – НАК “Нафтогаз України”

Зазначається, що в нижній частині рахунків інформативно зазначена сума перерахунку за час дії норм, які були визнані незаконними рішенням суду, на яке посилається РГК.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сума перерахунку за минулі періоди наведена в рахунках інформативно і не підлягає сплаті. Наявність цього боргу не є підставою для відключення споживача від постачання газу та для нарахування пені і штрафів“, – йдеться у заяві РГК.

Ця проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів, з урахуванням заборгованості за спожитий та не оплачений газ. Механізм компенсації такої заборгованості має враховувати необґрунтовані втрати, які понесли учасники ринку газу“, – вважає компанія.

Повідомляється, що РГК звернулася до уряду з проханням розробити механізм компенсації вказаної в рахунках заборгованості.

ДО ТЕМИЗайві суми за газ у платіжках. Що робити? – Пояснює експерт

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають “нарахування облгазами додаткових платежів” за спожитий населенням газ.

Для цього уряд рекомендував Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, разом із Міністерством енергетики, Міністерством регіонального розвитку, Міністерством соціальної політики, Антимонопольним комітетом і фіскальною службою сформувати робочу групу, до складу якої також увійдуть народні депутати України.

Їх треба вжарить по перше число, бо монополісти вже сіли на голову і звісили ноги“, – сказав раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Раніше ЕП повідомляла, що Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за природний газ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

6 грудня НАК “Нафтогаз України” повідомив, що облгази і газзбути групи РГК Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях за оплату газу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності