Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Обороннипй бюджет збільшубть Польща і Словаччина, іншим – по бубену…

Польща та Словаччина оголосили про наміри збільшити витрати на оборону на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це заявили прем’єр-міністри Польщі та Словаччини Матеуш Моравецький та Едуард Гегер.

«Ми діємо на випередження. Ми діємо для того, щоб не тільки зміцнити польську армію, але й стримувати ворога. Наша найкраща стратегія – це стримувати ворога силою власної армії та співпрацею з іншими», – сказав польський прем’єр.

За словами словацького прем’єра Гегера, модернізація та придбання нової техніки – це лише одна частина.

«Для того, щоб бути сильною армією, щоб бути армією стримування, ми також повинні бути навченою армією», – сказав він, додавши, що саме навчена армія може залякати ворога та забезпечити безпеку населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відповідні заяви Моравецького й Гегера пролунали під час відвідування ними полігону в польському місті Нова Демба, де відбуваються багатонаціональні військові навчання PUMA-2022 за участі країн Вишеградської четвірки, США та Британії.

Раніше президент Франції Емманюель МакАрон презентував нову французьку оборонну стратегію, у якій йдеться про ядерне стримування, посилення впливу та зміцнення співпраці з Німеччиною.

На тлі військової агресії рф Британія ухвалила рішення збільшити витрати на оборону щонайменше на 52 млрд фунтів.

Також на тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну Польща вирішила вдвічі збільшити військові витрати на наступний рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності